پخش زنده
امروز: -
بر اساس تفاهم نامه ستاد مبارزه با موادمخدر و قرارگاه کوثر سپاه به معتادان بی بضاعت از طریق مرکز کوثر مثل سایر محرومان، خدمات بویژه در حرفه آموزی و اشتغال ارائه میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در مراسم امضای تفاهم نامه اجرایی پروژههای محرومیتزدایی با قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با بیان اینکه امروز تجربه جدید دیگری را در همکاری با سپاه پاسداران رقم میخورد، گفت: با سپاه در دو حوزه مقابله با عرضه و قاچاق مواد مخدر و درمان و نگهداری معتادان متجاهر همکاری خوب و تنگاتنگی داریم و در سالهای اخیر نیز شتاب بیشتری گرفت.
وی با اشاره به همکاری سپاه در حوزه درمان و نگهداری معتادان متجاهر طی چند سال گذشته افزود: طبق توافقی که در سال ۱۳۹۷ با سپاه در هفته بسیج منعقد شد، مقرر شد که ۱۰ مرکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر افتتاح شود که بر همین اساس، ۱۰ مرکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر در کشور شروع به کار کردند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: این وظیفه مسلم و قانونی سپاه پاسداران نبود، اما با توجه به وظیفه ایمانی آنها وارد کار شدند و امروز بخش زیادی از نگهداری و درمان معتادان را متقبل شدهاند.
مومنی با اشاره به امضای تفاهمنامه اجرایی پروژههای محرومیتزدایی مابین قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: همه میدانند بخشی از موضوع اعتیاد فردی و بخشی دیگر محیطی است. فردی به معنای توانمندی فرد و قدرت نه گفتن به آسیبهاست.
وی با اشاره به محیطهای آسیبپذیر در برخی از مناطق و حاشیه شهرها افزود: این آسیبپذیریهای محیطی زمینه را برای ابتلای فرد به اعتیاد فراهم میکند. به دنبال این تفاهم در بخش مناطق آسیبپذیر و در حوزه ایجاد اشتغال برای معتادانی که درمان میشوند، کمک میشود.
دبیرکل ستاد اظهار داشت:اردوگاههای ترک اعتیاد از سوی سپاه ایجاد شده است و در مراکز درمانی افراد سمزدایی و درمان میشوند و مهارتهای فردی و شغلی را فرامی گیرند.
مومنی افزود: همه افرادی که از این مراکز ترخیص میشوند تا چندین ماه بدون وابستگی به مواد هستند. حال اگر جامعه و خانواده این افراد را نپذیرند و شغل مناسبی نداشته باشند دوباره به اعتیاد برمیگردند لذا یکی از حلقههای مفقوده توانمندسازی بعد از درمان است.
وی گفت: سپاه پاسداران، همیشه در مناطق مرزی و آسیبپذیر، کمک حال دستگاهها بوده است و امیدواریم در سومین تجربه همکاری با سپاه شاهد دستاوردهای بزرگی در همه حوزههای مبارزه باشیم.
همچنین سردار سید ضیاءالدین حزنی، دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این جلسه گفت: مأموریت اصلی و اساسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و برقراری امنیت پایدار در کشور است.
وی افزود: سپاه پاسداران، محرومیتزدایی و مردمیاری را در سراسر کشور بویژه در مناطق صعب العبور، مرزی و محروم کشور دنبال میکند.
دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اقدامات سپاه در سطح کشور برای محرومیتزدایی بیان داشت: جمعاً یک میلیون و ۴۰۰ هزار پروژه عمرانی و غیر عمرانی در سطح کشور توسط سپاه انجام شده که میتوان به آبرسانی سیار، نصب و بهسازی فاضلاب روستایی، احداث کتابخانه و مدارس اشاره کرد.
حزنی ادامه داد: مشارکت در پروژههایی از جمله تأمین جهیزیه، ازدواج آسان و کمک به معیشت و تامین مواد غذایی از دیگر کارهای بزرگی است که در کشور انجام شده است.
وی گفت: یکی از مأموریت اصلی سپاه در سطح کشور، شناسایی و رفع مشکلاتی است که در محرومیتزدایی وجود دارند.
دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه؛ بیکاری، اعتیاد، طلاق و مشکلات اقتصادی را ۴ مشکل مهم در محرومیتزدایی خواند و گفت:در حوزه اعتیاد، برای ترک اعتیاد، ماموریتهایی را به گروههای جهادی و سپاهی سپردیم و در حوزه طلاق نسبت به تأمین جهیزیه و در حوزه بیکاری، نسبت به ایجاد واحدهای اشتغالزایی اقدامات خوبی انجام نشده است.
حزنی در پایان یادآور شد که ما موظفیم به همه کمک کنیم تا بستر خدمت در کشور به خوبی فراهم شود.