پخش زنده
امروز: -
محققان سریلانکا در مطالعات جدید خود دریافتند؛ قارچهای جنگلی همانند تجزیه پوسته درختان میتوانند پلاستیکها را نیز تجزیه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از وبگاه اینترستینگ اینجینییرینگ (interestingengineering)، قارچهای جنگلی که بیشتر در درختان یافت میشوند کربن موجود در چوب را هضم کرده و میشکنند و آن را به صورت دیاکسید کربن دفع میکنند. دانشمندان معتقدند، قارچهای جنگلی میتوانند همین کار را با پلاستیکهای آلوده نیز انجام دهند. قارچهای جنگلی سفید میتوانند از آنزیمها و پروتئینهایی که واکنشهای شیمیایی درون سلولها را تسریع میکنند، برای تجزیه کردن پلاستیکها استفاده کنند که این اقدامی مفید است.
محققان ۵۰ نمونه قارچ از چوبهای سخت پوسیده یافت شده در منطقه خشک جنگلی دیمبولاگالا در مرکز سریلانکا را بررسی کردند. سپس قارچها را در معرض دو وعده غذایی قرار دادند: ظرفی با پلی اتیلن کم چگالی (نوعی پلاستیک) و ظرفی با پلاستیک و چوب؛ آنها دریافتند که اگرچه قارچهای جنگلی به طور کلی چوب را به پلاستیک ترجیح میدهند، اما همچنان میتوانند، پلی اتیلن را تجزیه کنند.
دانشمندان امیدوارند که با شناسایی دقیق آنزیمهایی که این موجودات برای تخریب پلاستیک ترشح میکنند و تکثیر آنها بتوانند به حذف ۴۰۰ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید شده در هر سال در سراسر کره زمین کمک کنند. این زبالهها را میتوان در محلهای دفن زباله و دستههای بزرگ در اقیانوس یافت که باعث آلودگی میکروپلاستیکی حتی تا قطب جنوب میشود.