پخش زنده
امروز: -
مقامات تایلند اعلام کردند: قاچاقچیان حیوانات در مرزهای این کشور اقدام به قاچاق میمونها به کامبوج کرده تا از آنها برای آزمایش در آزمایشگاهها استفاده کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی «الجزیره»، قاچاق میمونها از تایلند به کامبوج سبب کاهش قابل توجه جمعیت میمونها در این کشور شده است. در حال حاضر تعداد بسیاری از آنها مفقود شده اند.
زوجی که قصد داشتند ژوئن گذشته شماری از میمونها را از بانکوک خارج کنند توسط پلیس در یکی از بزرگراههای شمالی پایتخت تایلند بازداشت شدند. میمونها در حالی که در کیسههای پلاستیکی بودند، درون سبدهای بزرگ پلاستیکی قرار گرفته بودند. یکی از آنها به دلیل شرایط نامساعد کشته شد. از زمان همه گیری کرونا تاکنون، بازداشت چنین مواردی از قاچاق میمونها در تایلند به موضوعی متداول تبدیل شده است.
کامنوان چانانان رئیس پلیس بخش جرائم زیست محیطی تایلند: با توجه به درخواستهای بالا برای خرید میمون ها، از لحاظ اقتصادی قاچاق این حیوانات صرفه اقتصادی دارد، زیرا قیمت آنها بسیار بالا رفته است.
این میمونها آزادانه در مناطق شهری و روستایی تایلند تردد میکنند و کسی با آنها کار ندارد.
اینکه میمونها در مکانهای عمومی با انسانها ارتباط داشته باشند در تایلند سابقه نداشته است. همانطور که مشاهده میکنید آنها هیچ توجهی به حضور من در نزدیکی شان ندارند. به همین دلیل شکار آنها بسیار آسان است و همین موضوع به تجارت غیرقانونی آنها دامن میزند.
در استان پتچابوری تایلند مقامات از شکارچیان میمونها میخواهند میمونها را از معابد دور کنند. «جاو» مغازه داری که به بازدیدکنندگان غذای میمونها را میفروشند میگوید متوجه شده تعداد آنها در خیابانها خیلی کم شده است.
جاو مغازه دار: میمونهای بزرگ از اینجا رفته اند و فقط تعدادی میمون کوچکتر در اینجا باقی مانده است.
برخی از میمونهای نجات یافته به مراکز نگهداری از حیوانات انتقال داده میشوند تا برای بازگشت به حیات وحش آماده شوند. یکی از متخصصان این حیوانات میگوید آنهایی که به دست قاچاقچیان میافتند و به کشورهای دیگر قاچاق میشوند، در نهایت به چین یا آمریکا میروند. در این کشورها از آنها به عنوان نمونههای حیوانی در آزمایشگاه استفاده میشود.
ادوین و یک مسئول موسسه دوستان حیات و حش تایلند: ما شواهدی در دست داریم که میمونهایی که در تایلند مفقود شده بودند سر از کامبوج درآوردند. این میمونها به نوعی در قفسهای دسته جمعی نگهداری میشوند.
آمریکا که مدعی است به دنبال سرکوب قاچاق میمونها در جهان است، از میمونها در آزمایشگاهها برای آزمایش داروهای جدید قبل از تزریق به انسان استفاده میکند. قاچاق این حیوانات برای کسانی که به دنبال کسب درآمد از این میمونها هستند، تجارت لاکچری محسوب میشود.