پخش زنده
امروز: -
هیئتهای عزاداری دزفول از سالیان دور به ۲ دسته کلی هیئتهای شمالی و هیئتهای جنوبی تقسیم میشده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، هیئتهای عزاداری دزفول از سالیان دور به ۲ دسته کلی هیئتهای شمالی و هیئتهای جنوبی تقسیم میشده اند که این تقسیم بندی به قرن هفتم و زمان تیمور لنگ بازمی گردد.
عدهای به شکل مهاجر در دزفول سکونت میگزینند که بعد از مدتی میان آنها و ساکنان دزفول درگیریهایی به وجود میآید و در نهایت با وساطت زعما و علمای شهر و به کار بردن تمهیداتی میان سران ۲ گروه جلسه آشتی و صلح برقرار میشود.
از آنجا که این جلسه در اوائل محرم و همزمان با برپایی مجالس عزاداری امام حسین (ع) برگزار شده است، از آن تاریخ به بعد مقرر میشود برای حفظ آشتی و صلح میان ۲ گروه، هیئتهای هر محله به نشان ابراز دوستی و محبت به محله دیگری بروند، به این صورت که هیئتهای عزاداری محلههای جنوبی یعنی منطقه صحرابدر روز تاسوعا به محلههای شمالی یعنی محله حیدرخانه میرفتند و متقابلاً در روز عاشورا دسته مقابل به سمت محلههای جنوبی میرفتند و با هم به عزاداری میپرداختند.
هیئات ضمن عزاداری از سوی هیئات میزبان این مناطق مورد استقبال گرم قرار گرفته و پذیرایی میشوند.
یکی از کارکردهای مثبت این رفت و آمد عزاداران میان ۲ منطقه به نوعی انسجام و همبستگی میان این مناطق و کم رنگ شدن اختلافهای قومیتی است که از گذشتههای دور میان اقوام این مناطق وجود داشته است.