پخش زنده
امروز: -
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی میاندورود: دانه روغنی آفتابگردان به عنوان جایگزین برنج در ۳۵ هکتار از شالیزارهای این شهرستان کشت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود با اشاره به کشت آفتابگردان توسط ۲۰ بهره بردار در این شهرستان، افزود: پیش بینی میشود با میانگین عملکرد یک هزار کیلوگرم در هکتار، ۳۵ هزار کیلوگرم دانه روغنی آفتابگردان در این شهرستان تولید شود.
محمد باقر اسفندیاری با بیان اینکه آفتابگردان میتواند در بسیاری از خاکها به عمل آید، اما رشد مطلوب آن در خاکهایی است که دارای ph خنثی باشد، ادامه داد: این محصول به علت ریشههای عمیقی که دارد چندان از نوع خاک و مواد غذایی آن توقعی ندارد و همین ریشههای عمیق باعث شده نسبت به گیاهان زراعی دیگر نسبت به خشکی و کم آبی مقاومت زیادی نشان دهد.
او با اشاره به اینکه به دلیل آنکه پرچم زودتر از مادگی میرسد، میزان "دگر گرده افشانی" در آفتابگردان شدید است و وجود حشرات از قبیل زنبور عسل میتواند در تلقیح دانهها مؤثر باشد، گفت: یکی دیگر از خصوصیات این گیاه آنستکه نسبت به طول روز بی تفاوت است و اندامهای گیاه تمایل به نور دارند.
اسفندیاری افزود: با توجه به خشکسالی در منطقه و جایگزینی این گیاه به جای برنج به علت داشتن ریشههای عمیق که باعث شده نسبت به گیاهان دیگر نسبت به خشکی و کم آبی مقاومت زیادی نشان دهد و کلاسهای آموزشی-ترویجی انجام شده توسط کارشناسان این مدیریت، کشاورزان به کشت این گیاه روی آورند.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی میاندورود با بیان اینکه آفتابگردان دارای ۴۸ درصد روغن است که بهعنوان کشت بهاره محسوب میشود و در مازندران باید از نیمه اسفندماه آغاز شود تا عملکرد مناسب داشته باشیم، گفت: کشاورزان میتوانند در هر هکتار از مزارع آفتابگردان ۵ کندو عسل قرار دهند که بر این اساس ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم عسل عاید آنان میشود.