پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اهواز بر لزوم انجام مطالعات جامع فضای سبز و طرح آب خام به عنوان اصلیترین بسترهای توسعه فضای سبز شهری اهواز تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، محمدمهدی مطیعی با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز اهواز یکسوم میزان استاندارد است، اظهار کرد: با وجود اینکه اهواز در سالهای گذشته روزها و ماههای متعددی، جزو شهرهای آلوده کشور بوده است و با توجه به اینکه اهواز یک شهر کاملا صنعتی است، بنابراین سرانه فضای سبز این شهر نباید مانند شهر شیراز، تبریز و شهرهای دیگر باشد بلکه باید بیشتردر نظر گرفته شود.
وی افزود: نورم سرانه فضای سبز کلانشهرها باید ۲۵ متر مربع برای هر فرد باشد، اما این سرانه برای چه شهری، با چه مشخصاتی و با چه وضعیت آلایندگی در نظر گرفته شده است؟ از طرف دیگر باید دید که منظور چه فضای سبزی است؟
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اهواز گفت: در بحث سرانه فضای سبز اهواز، اینکه صرفا درگیر متراژ باشیم کار را دچار اشکال میکند.
وی بیان کرد: مطالعات جامع فضای سبز و مطالعات طرح آب خام به عنوان اصلیترین بسترهای توسعه فضای سبز شهری، باید مد نظر قرار بگیرند؛ در خصوص طرح آب خام در حال انجام اقداماتی هستیم، اما رضایت کاملی در این زمینه نداریم.
مطیعی عنوان کرد: دو سال است که در حال پیگیری ایجاد ایستگاههای پمپاژ و زیرساخت در حوزه آب خام برای فضای سبز هستیم، اما اقدامات کند هستند. این مساله به این دلیل است که متاسفانه موضوع فضای سبز در اولویت شماره یک نگاه مطالبهگران، شهروندان و مدیریت کلان شهر نیست.
وی گفت: باید باز تعریف صحیحی درباره فضای سبز در حوزه شهرداری و شهروندان داشته باشیم تا به گفتمان واحد برسیم. با توجه به استانداردها و وضعیت موجود، در واقع اهواز فضای سبز ندارد؛ در یک جاهایی فضای "زرد" داریم که به عنوان "فضای سبز" محاسبه میشود.
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اهواز عنوان کرد: محاسبه سرانه فضای سبز به گونهای است که اگر در یک فضای پنج متری یک درخت باشد و ۲۰ متر آن طرفتر نیز یک درخت دیگر وجود داشته باشد، میگویند ۱۰۰ متر فضای سبز وجود دارد بنابراین اشکال در محاسبه این سرانهها است و از طرف دیگر در این محدودهها پوشش گیاهی نیز نداریم.
وی ادامه داد: اکنون اگر گفته میشود که در اهواز ۱۱ مترمربع سرانه فضای سبز وجود دارد، اما همه متفق هستیم که این ۱۱ مترمربع هم وجود ندارد، زیرا در محاسبه این فضا، حتی پیادهرو را نیز جزو سرانه حساب میکنند بنابراین باید ابتدا تعریف درستی در این زمینه داشته باشیم تا بتوانیم تصمیم صحیحی اتخاذ کنیم.
مطیعی گفت: عملکرد شورای شهر در این حوزه فراز و فرود دارد یعنی نگاه و اجرا و گفتمان واحدی نداریم بنابراین در تعریف برنامه کاری دچار اشکال هستیم.
وی بیان کرد: قول میدهم که تا پایان دوره ششم شورای شهر، اقداماتی در حوزه فضای سبز اهواز انجام شده باشد که در سالیان گذشته اصلا مورد توجه قرار نگرفته است. در خصوص شیوه و مدیریت آبیاری، ایستگاههای پمپاژ و جلوگیری از انجام کار بدون مطالعه در فضای سبز محکم میایستم تا اعتبار موجود به درستی هزینه شود.
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اهواز با اشاره به اهمیت نگهداری از فضای سبز افزود: در این مدت بسیار در خصوص آبیاری نکردن گیاهان در روز تلاش و تاکید کردیم؛ اگر آبیاری در روز انجام نشود، بسیاری از چالشها در خصوص نگهداری گیاهان برطرف میشود.
وی ادامه داد: گیاه یک موجود زنده است و با توجه به وضعیت املاح آب رودخانه کارون و تبخیر زیاد آب در این شرایط دمایی، نباید گیاهان در روز آبیاری شوند، زیرا در این شرایط املاح روی سطح خاک و برگ گیاه انباشته و موجب سوختگی گیاه میشود. از سوی دیگر اگر در طول روز که سطح تابش نور آفتاب، تعرق و تبخیر زیاد است گیاه آبیاری نشود، یاد میگیرد که روزنههای خود را ببندد و آب از دست ندهد بنابراین گیاه با شرایط خشکتر، سازگارتر میشود و خود را حفظ میکند.
مطیعی در خصوص قطع درختان در اهواز نیز گفت: درختان به اسم هرس قطع میشوند، اما در حقیقت برای روشن کردن آتش و تهیه زغال بریده میشوند و این کار، یک خیانت در حق این موجود زنده است. شورا و شهرداری دیگر اجازه نمیدهند به این سادگیها درختان قطع شوند و اگر جایی دچار چالش باشیم و به دلیل مباحث زیرساختی مجبور به قطع درختان شویم، جبران میشود.