پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه مجوز ۲۲ هزار آموزشگاه فنی و حرفهای با حذف امضاهای طلایی صادر شده است، گفت: قرار است در برنامه ۵ ساله هر سال به ۴ میلیون نفر آموزش مهارتی ارائه کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای ، امروز به مناسبت ۶ مرداد، روز ملی مهارت و هفته مهارتآموزی در نشست خبری سازمان فنی و حرفهای اعلام کرد: بر اساس برنامه پنجسالهای که تدوین شده است، قرار است هر سال به ۴ میلیون نفر آموزش مهارتی بیاموزیم که ۷۲ درصد این آموزشها توسط بخش خصوصی و در آموزشگاههای آزاد و مراکز جوار کارگاهی، همچنین از طریق خیرین مهارت و از طریق نذر مهارت ارائه خواهد شد.
غلامحسین حسینی نیا همچنین با بیان اینکه قبلاً مجوزهای آموزشگاه فنی و حرفهای دارای امضای طلایی بوده گفت: در دولت سیزدهم با حذف امضاهای طلایی، ۲۲ هزار مجوز جدید آموزشگاه فنی و حرفهای صادر کردیم و مسئله امضاهای طلایی حل شده است.
معاون وزیر تعاون اظهار داشت: در سفرهای استانی رئیس جمهور، ۲۳۰۰ میلیارد تومان طرح در زمینه مهارتآموزی مصوب شده، همچنین امسال هم هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح تابستانه مهارتآموزی مصوب شده که امیدواریم این مبالغ از سوی سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی هر چه سریعتر اختصاص یابد و نهضت مهارت آموزی در کشور رونق گیرد.
حسینینیا افزود: به نظر من باید به هر کد ملی یک یارانه مهارتی اختصاص دهیم که این مهارتها اشتغالپذیر باشد. در این رابطه ما ۵۰۰ شغل مهارتمحور و کمسرمایهبر شناسایی کردهایم که فرد میتواند با کسب مهارت، با ابزار کوچک و قابل حمل درآمدی برای خود جذب کند که از یک نفر که هیات علمی دانشگاه باشد، درآمد بیشتری کسب کند.
وی اضافه کرد: دانشگاه در کشور بسیار مهم است، اما قرار نیست همه افراد از طریق دانشگاه وارد مشاغل شوند. دانشگاه اهل خودش را میطلبد و خروجی دانشگاه هم بسیار باارزش است، اما بسیاری از افراد برای اشتغال باید مهارت بیاموزند.
حسینینیا تصریح کرد: در ۴۰ سال اول انقلاب نهضت سوادآموزی در کشور اجرا شد که کاری تحولگرا بود و اکنون باید نهضت مهارتآموزی در کشور اجرا شود و ما قصد داریم در هفته ملی مهارت روی برندسازی مهارت، ارتقاء وزن مهارت، تبدیل اشتغال از مدرکگرایی به مهارتگرایی را دنبال کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه مسئله مهارت برای حل مشکل تولید و اشتغال بسیار مهم است، اظهار داشت: دولت و مجلس در این زمینه باید همکاری کنند و اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای که بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی میشود، امیدواریم ظرف یکی دو ماه آینده نهایی شود.
وی گفت: در کشورهای دنیا که از انقلاب صنعتی سوم به انقلاب چهارم حرکت کردهاند، ارزش افزوده به ازای هر نفر از ۴۰ دلار با ۱۱ برابر افزایش به ۴۵۰ دلار رسیده و این باعث ارتقا ارزش پول ملی میشود و معتقدیم مهار تورم که امسال به عنوان شعار سال مطرح شده است و ارتقای ارزش پول ملی تنها با ایجاد مهارت و ارزش افزوده قابل دسترسی است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه نیمی از تعطیلات تابستان گذشته است، چگونه میتوانید هزار میلیارد تومان اعتبار برای آموزش مهارت تابستانی را جذب کنید، گفت: این مسئله نخستین بار در ۱۲ اردیبهشت در دیدار کارگران، از سوی مقام معظم رهبری به مناسبت روز کارگر عنوان شد که عده زیادی از جوانان کاری ندارند و دنبال کار هم نمیگردند و باید به آنها آموزش داده شود. در این زمینه در دنیا افرادی هستند که بدون شغل و انگیزه و مهارت هستند که معمولاً در سنین ۱۲ تا ۱۶ سال قرار دارند. در دنیا در شهرهایی مانند کیت زانیا، درست کردهاند که ۲۰۰ مورد از شغلهای واقعی در آن در اندازههای دو سوم اندازه واقعی طراحی شدهاند تا افراد بتوانند آموزش در محیط واقعی ببینند.
وی گفت: در عین حال ما منتظر اعتبارات نماندیم و از اعتبارات موجود، دورههای مهارتآموزی تابستانه برای دانش آموزان را برگزار کردیم.
حسینی نیا گفت: تاکنون ۱۲ هزار و ۷۸۱ دوره آموزش مهارتی برگزار شده که از این تعداد ۶۲۴۰ دوره در بخش غیردولتی بوده است و ۷۳ درصد این دورهها برای افراد در سنین ۱۵ تا ۱۷ سال برگزار شده است.
معاون وزیر تعاون همچنین گفت: دولت در زمینه آموزش فنی و حرفهای همت دارد، ۷۱ درصد اعتبارات هزینهای سازمان فنی و حرفهای نسبت به سال قبل افزایش یافته، در بخش اعتبارات عمرانی هم با ۲۵ درصد رشد همراه شده است. همچنین اعتبارات سفرهای استانی ۱۳۰ درصد رشد کرده است. ما در سازمان فنی و حرفهای ۱۰۱۶ ملک داریم که تاکنون برای بیش از ۹۰۰ ملک آن سند ثبتی دریافت کردهایم.
۹۲ درصد اعتبار آموزشی کشور صرف آموزش نظری میشود
وی همچنین با بیان اینکه دولت اعتبارات بسیار قابل توجهی برای آموزش در کشور اختصاص داده است، افزود: در عین حال ۹۲ درصد از این اعتبارات صرف آموزش نظری و تنها ۸ درصد برای مهارتافزایی اختصاص مییابد و از این رقم ۹۹ صدم درصد به سازمان آموزش فنی و حرفهای میرسد، درحالیکه باید به بحث مهارتآموزی توجه بیشتری شود.
حسینی نیا گفت: دولت جمهوری اسلامی سخاوتمندانه برای آموزش شهروندان از ابتدایی تا پایان دوره تکمیلی یعنی دکتری، به صورت رایگان آموزش میدهد، گفت: در عین حال برخی از این افراد حتی مدرک دکتری میگیرند و بعد از آن دنبال مهارت و دورههای مهارتی میروند و قرار نیست همه از طریق دانشگاه وارد بازار کار شوند. بسیاری افراد با کسب مهارت میتوانند جذب بازار کار شوند.
وی همچنین در مورد اصلاح اساسنامه سازمان فنی و حرفهای گفت: در این اصلاحیه پیشبینی پیوست مهارت برای همه طرحهای عمرانی دیده شده است و کسانی که دارای مهارت هستند میتوانند در آزمونهای پایان دوره مهارتی شرکت کرده و مدرک فنی مهارت هم بگیرند.