پخش زنده
امروز: -
دانشمندان انگلیسی از نوعی روبات مجهز به کاتتر (سوند) بسیار نازک برای بررسی و جراحی بافتهای سرطانی بهره گرفته اند که میتواند جراحی نقاط سرطانی در بدن را دچار تحول شگرف کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان انگلیسی از نوعی روبات مجهز به کاتتر (سوند) بسیار نازک برای بررسی و جراحی بافتهای سرطانی بهره گرفته اند که میتواند جراحی نقاط سرطانی در بدن را دچار تحول شگرف کند.
به گزارش بخش تصویری «آسوشیتدپرس»، این ربات بسیار نازک که شبیه به لوله قابل انعطاف مینیاتوری است توسط دانشمندان انگلیس برای نشان دادن محل دقیق جراحی بافتهای سرطانی در بدن مورد استفاده قرار میگیرد. محققان میگویند این «کاتتر» یا سوند که دو میلیمتر قطر دارد از سیلیکون ساخته شده و میتواند به نقاط عمیق بدن برود. دانشمندان برای کشف اینکه چگونه میتوان یک سلول سرطانی را در عمق بدن برش داده و از آن خارج کرد، در آزمایشگاهی در دانشگاه لیدز از نوعی روبات که همانند لوله منعطف بسیار نازک است بهره گرفته اند. با استفاده از این روبات دیگر لازم نیست جراحی در سطح وسیع برای برداشتن تومور سرطانی در قسمتهای عمیق بدن انجام شود. این نوآوری در واقع دو بازوی روباتیک است که که به دو آهنربای قوی مجهز شده است. این ربات لولهای بسیار نازک با قطر دو میلیمتر که کاتتر یا سوند نام دارد را به داخل بدن میفرستد. در نوک این کاتتر یا سوند لیزری قرار گرفته که میتواند بافتهای سرطانی یا غیر ضروری را حذف کند. با استفاده از این ربات برای بررسی وضعیت ریه فرد نیازی به عمل باز نیست. عمل باز نیازمند صرف زمان زیادی برای بهبود محل جراحی است و علاوه بر این، خطر عفونت محل جراحی نیز بسیار افزایش مییابد. در این مطالعه که توسط نشریه مهندسی ارتباطات طبیعی منتشر شده، مدلی از مغز انسان توسط این روبات مورد آزمایش قرار گرفته است. به گفته محققان، این روبات قادر است نسبت به مدلهای مشابه تا ۳۷ درصد به عمق بیشتر داخل بدن هدایت شود.
پیترو والداستری Pietro Valdastri پروفسور و رئیس بخش روباتیک دانشگاه لیدز : ما قادریم تا چنین کاتتر (سوند) که تنها دو میلیمتر قطر دارد را توسعه دهیم. این روبات قادر است مناطق بسیار عمیق بدن را مورد بررسی قرار دهد. برای مثال، مناطق پیرامونی ریهها یا مناطقی از جمجمعه برای برداشتن بافت سرطانی نیازمند فرآیند بسیار پیچیدهای است که با این روبات کار راحتتر میشود.
پیترو والداستری Pietro Valdastri پروفسور و رئیس بخش روباتیک دانشگاه لیدز : به دلیل قطر بسیار کم این کاتتر روباتیک، قادریم به مناطق عمیقتر در بدن دسترسی داشته باشیم. همچنین به عنوان مثال، من به روش برونسکوپی و دسترسی به مناطق پیرامونی ریهها اشاره کردم. در حال حاضر چنین دسترسی غیر ممکن است، زیرا دستگاههای فعلی برونسکوپی (لولهای باریک مجهز به دوربین و منبع نور) که برای این منظور استفاده میشوند از لولههای باریک با قطر ۴ و نیم میلیمتر استفاده میشود که تنها قادر است به بخش سطحی از بافت بدن نفوذ کند.