پخش زنده
امروز: -
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از کاهش درآمدهای عمومی کشور به علت ارائه تخفیف نرخ گاز به شرکتهای پتروشیمی متانول ساز، بر خلاف قانون هدفمندی یارانهها خبر میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، از خرداد ۶۹ که ایران در تولید محصول پتروشیمی متانول خودکفا شد، وزارت نفت بر اهمیت توسعه زنجیره سایر محصولات پتروشیمی از متانول برای تامین مواد اولیه صنایع تأکید میکرد.
در این سالها ظرفیت تولید متانول باز هم افزایش پیدا کرد و به ۱۴ میلیون تن در سال رسید؛ آقای هاشم زاده کارشناس حوزه انرژی میگوید: ۹۵ تا ۹۶ درصد متانول تولیدی کشور، صادر میشود.
پتروشیمیهای متانولی گاز را با نرخ ارزانتر از نرخهای بین المللی دریافت میکردند تا زنجیره ارزش متانول را در کشور به وجود آورند، اما به وعده خود با دولت عمل نکردند.
به گفته آقای خضریان سخنگوی کمیسیون انرژی برخلاف قانون هدفمندی یارانهها، نرخ گاز تحویلی به این واحدها، سالها ثابت بوده است.
طبق برنامه اجرای قانون هدفمندی یارانهها، باید تا پایان سال ۹۴، قیمت خوراک گاز پتروشیمیها به نوعی افزایش مییافت که به ۷۵ درصد قیمت گاز صادراتی برسد.
این ۷۵ درصد به معنای این است که باید تا پایان سال ۹۴، این قیمت به بیش از ۷ هزار و ۲۰۰ تومان در ازای هر مترمکعب گاز میرسید، اما این اتفاق نیفتاد.
انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی درباره علت عقب ماندگی متانول سازان در توسعه زنجیره ارزش اعلام کرده که لایسنس و سرمایه لازم وجود ندارد.
برخی از اعضای این انجمن، این علت را رد میکنند؛ مانند آقای رشید قانعی مدیرعامل گروه صنایع تکمیلی خلیج فارس که میگوید برخی شرکتهای داخل ایران، لایسنس را تهیه کرده اند و برخی دیگر هم در حال توسعه دادن این کار با دانش فنی متخصصان خود هستند.
بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در ۱۲ سال گذشته، درآمدهای عمومی کشور به علت تخفیف نرخ خوراک گاز به پتروشیمیهای متانولی ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته است.
گزارش از رقیه هویدا - خبرنگار گروه انرژی خبرگزاری صداوسیما
انرژی و خوراک ارزان = کسری بودجه و تورم برای مردم
انرژی و خوراک ارزان = سود نجومی صنایع = اختلاف طبقاتی
یکپارچگی و دولتی ماندن تشکیلات نفت و پتروشیمی عربستان ( آرامکو ) ، مهمترین علت موفقیت اقتصادی عربستان ، تورم پایین و صدها میلیاد دلار ذخیره ارزی در این کشور است .
به همین علت حتی اگر خوراک پتروشیمی عربستان ، مجانی باشد ، باز باعث کسری بودجه (تورم) نمیشود .
اما پالایشگاهها و پتروشیمی ایران به صد پاره تبدیل شده و توسط شرکتهای خصوصی حیات خلوت یا صندوقهای بازنشستگی با نفوذ ، تاراج شده اند .
لذا این صنایع بزرگ نفت و پتروشیمی ثروتمند و ثروتساز که زمانی متعلق به دولت(کل مردم) بوده اند اکنون عملا به تشکیلات یا قشری خاص تعلق داشته و به جای کمک به اقتصاد ، در حال تزریق فقر و تورم به جامعه هستند .
خلاصه اینکه :
صنعت نفت و پتروشیمی ایران ( همراه با کارخانه های تاراج شده روغنسازی و قیرسازی پالایشگاهها ) + صنعت آفت زده فولاد ، همگی به جای کمک به اقتصاد ، به علت حفره های فراوان ، در حال تخریب اقتصاد ، ایجاد کسری بودجه (تورم) و مقابله با سیاستهای بهبود حاکمیت برای اصلاح اقتصاد و تورم میباشند .
سالهاست با مصرف انرژی و خوراک ارزان
در حال ساخت سودهای نجومی
و تزریق فقر و تورم به جامعه هستند !!
و خانواده از سهامداران عمده پتروشیمیها بودند
و یکی از طرفداران خوراک مجانی پتروشیمی ایشان بود
= تورم برای مردم مظلوم
شانتاژ گران فولاد و پتروشیمی محاکمه و خانه نشین شوند !!
در کجای دنیا ، پتروشیمی حاشیه سود 60 درصدی !! دارد ؟
میگفت هر هفته به بهانه ای ، مبلغی به حسابمان واریز میشود .
خسته شدیم !!