به اتهام جمعآوری اطلاعات کاربران؛
استرالیا فیسبوک را ۱۴ میلیون دلار جریمه کرد
یک دادگاه استرالیایی، «متا پلتفرمز» مالک فیسبوک را به علت جمعآوری دادههای کاربران از طریق یک برنامه کاربردی تلفن هوشمند به پرداخت جریمهای معادل ۱۴ میلیون دلار محکوم کرد.
به
گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از
رویترز، دادگاه فدرال استرالیا همچنین متا را از طریق زیرمجموعههای خود «فیسبوک اسرائیل» و «اوناوو» اپلیکیشنی که اکنون متوقف شده، به پرداخت ۴۰۰ هزار دلار به عنوان هزینههای حقوقی به کمیسیون رقابت و مصرفکننده استرالیا (ACCC) محکوم کرد.
این جریمه فقط یکی از چالشهای حقوقی متا در استرالیا پس از رسوایی کمبریج آنالیتیکا و سوءاستفاده از اطلاعات کاربران در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکاست.
متا هنوز منتظر برگزاری دادگاه مربوط به شکایت کمیسر اطلاعات استرالیا به اتهام معاملاتش با کمبریج آنالیتیکا است.
حکم روز چهارشنبه مربوط به یک سرویس VPN به نام «اوناوو» بود که شرکت متا (فیسبوک سابق)، از اوایل سال ۲۰۱۶ تا اواخر ۲۰۱۷ به عنوان راهی برای حفظ امنیت اطلاعات شخصی تبلیغ کرد.
به گفته قاضی «وندی آبراهام» فیسبوک از «اوناوو» برای جمعآوری مکان، زمان و فرکانس کاربران با استفاده از سایر برنامههای گوشیهای هوشمند و وبسایتهایی که بازدید میکردند، استفاده کرده است.
قاضی آبراهام در حکمش نوشت: کوتاهی در افشای کافی این موضوع ممکن است دهها هزار مصرفکننده استرالیایی را از فرصت انتخاب آگاهانه در مورد جمعآوری و استفاده از دادههای خود قبل از دانلود و یا استفاده از این VPN محروم کرده باشد.
او افزود: دادگاه میتوانست متا را صدها میلیارد دلار جریمه کند، زیرا استرالیاییها برنامه را ۲۷۱ هزار و ۲۲۰ بار دانلود کردهاند و هر نقض قانون مصرفکننده ۱/۱ میلیون دلار جریمه دارد، اما تخلفات را میتوان بهعنوان یک رفتار واحد توصیف کرد.
این قاضی افزود: جریمه مورد توافق هر دو طرف قرار گرفت، اما باید اطمینان حاصل شود که مبلغ جریمه به گونهای نیست که صرفاً به عنوان یک هزینه قابل قبول برای انجام تجارت در نظر گرفته شود.
به گزارش رویترز، متا که در سال گذشته ۱۱۶ میلیارد دلار درآمد جهانی داشت، در بیانیهای اعلام کرد که ACCC (کمیسیون رقابت و مصرفکننده استرالیا) اذعان کرده که هرگز به دنبال گمراه کردن مشتریان نبوده است و در چند سال گذشته ابزارهایی ساخته تا به مردم شفافیت و کنترل بیشتری بر نحوه دادههایشان بدهد.