قصه تلخ کرونا در ایران به سَر رسید
وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی پایان استفاده همگانی از ماسک در کشور را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، با گذشت سه سال و نیم از شیوع بیماری کرونا و تلاشهای شبانه روزی کادر درمان، همراهی مردم و پشتکار دولتمردان برای انجام واکسیناسیون سراسری سرانجام امروز وزارت بهداشت ایران پایان شرایط اضطراری کرونا را اعلام کرد. مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی اعلام کرد: با توجه به اعلام کمیته علمی کشوری کرونا مبنی بر شرایط با ثبات کنونی و پایان وضعیت اضطراری کرونا، به جای توصیه عمومی به کل جامعه برای استفاده از ماسک، تأکید شده است: فقط افراد سن بالا یا دارای بیماری زمینهای، نقص ایمنی، بیماریهای کلیوی، قلبی، ریوی و کبدی و افرادی که در تماس مستقیم با فرد مشکوک یا قطعیِ مبتلا به کرونا باید از ماسک استفاده کنند.همچنین تاکید شده در مراکز بهداشتی و درمانی در مناطقی که انتقال عمومی یا خوشهای کووید ۱۹ گزارش شده باشد، استفاده از ماسک برای همه اعم از کارکنان و مراجعان این مراکز، توصیه میشود. ولی در مناطقی که انتقال قطعی به صورت تک گیر وجود داشته باشد، استفاده از ماسک فقط برای کارکنان درگیر با بیماران توصیه میشود.بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۵۶ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۹۴۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است و آمار مرگ و میر بیماران کرونایی برای چندمین روز متوالی یک رقمی یا صفر بوده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، یک نفر از بیماران کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست داد و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۶ هزار و ۳۰۷ نفر رسید است که این رقم در مقایسه با روزهای سیاه کرونایی نشان از موفقیت ایران در مهار و کنترل بیماری دارد.
شهادت ۳۰۰ مدافع سلامت در دوران کرونا
نباید فراموش کنیم کاهش آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در روزهای اخیر و مقایسه آن با چنین روزهایی در سال گذشته، نشان از ایثار، تلاش و زحمات کادر درمان و کنشگران سپیدپوش عرصه سلامت دارد.
پزشکان و پرستاران روزها و هفتهها دور از خانه و خانواده به درمان بیماران کرونایی پرداختند تا آنها سلامتشان را بازیابند و به کانون خانوادههای خود بازگردند. تلاش این فرشتگان زمینی در ایران هم بسیار شگفت انگیز بود و اقداماتی انجام شد که موجب تعجب و تحسین شد.
بهعنوان مثال، پرستاری مراسم ازدواجش را به تعویق انداخت که این موضوع مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت و وزیر بهداشت نیز از او تقدیر کرد.
برخی از آنها حتی تا یکماه هم رنگ و روی خانه و خانواده را ندیدند و روز و شب را بر سر بالین بیماران گذراندند.
این اتفاق درحالی رخ داد که برخی از بیمارستانها و مراکز درمانی با کمبود تجهیزات و تختهای بستری مواجه بودند حتی تعدادی به ناچار بخشهای ویژه را هم به کرونا اختصاص داده بودند، در این میان پرستاران با تقسیم کار، روزهای طاقت فرسا و با شیفتهای طولانی در کنار بیماران و خانواده آنها بودند.
در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هم تصاویر پرستارانی که ساعتهای طولانی ماسک بر صورت داشتند و حتی چهره برخی از آنها نیز بهشدت آسیب دیده و زخمی شده بود بر بالین بیمارانی که کارشان به دستگاه ونتیلاتور کشیده شده بود، میایستادند و اشک میریختند.
در کنار این تصاویر تلخ اما یادمان نمیرود آن روزهایی که صدا و چهره امیدوارکنندهشان در بیمارستانها دست به دست میشد.
پرستارانی که تلاش میکردند تا روزهای سخت و مملو از ناامیدی بیماران را به امید و روزهای خوش پیوند بزنند.
حالا در این روز باید یادی کنیم از آن ۳۰۰ شهید مدافع سلامتی که در سالهای اخیر جانشان را در راه سلامتی بیماران از دست دادند و لقب شهید مدافع سلامت گرفتند.
در پایان امیدواریم و دعا می کنیم روح ۱۴۶ هزار و ۳۰۷ هموطن از اقشار مختلف جامعه که طی سه سال اخیر به دلیل ابتلا به این بیماری دیگر در بین ما نیستند، شاد و یادشان گرامی.