پخش زنده
امروز: -
مدیر موسسه صیانت از حقوق زنان با بیان اینکه رسانه های بیگانه با هدف قطبی سازی در جامعه ایرانی فعالیت می کنندگفت: ثابت شده ، کسانی که در طول سال تلاش می کنند تا علیه اسلام و ایران روایت های خلاف واقعیت مطرح کنند، در دوران محرم و صفر هر چه رشته کرده اند، پنبه می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امروزه شاهد هستیم که در رسانههای فارسی زبان خارجی و سایر رسانههای خارجی و بیگانه در زمینه مراسم آئینی عاشورا و به طور کلی محرم و پیامد آن عزاداریهای مردمی و ملی تبلیغات و شایعه فراکنیها و مدل سازیهای خاصی انجام میشود و همچنین شاهد استفاده از تکنیکهای سیبل سازی از دین و اعتقادات مردم برای تفرقه افکنی اجتماعی و سیاسی، همین طور تلاش برای مشروعیت زدایی از حکومت و نقش عرف و فرهنگ عامه در ضدیت با نظام جمهوری اسلامی و از سوی دیگر تلاش برای به اسارت درآوردن واژگان مقدس و مصادره به مطلوب کردن آنها با برجسته سازی نقش و عاملیت به اصطلاح روشنفکران و همین طور تحریف معانی و واژگان آئینی از یک سو و از سوی دیگر قرار دادن نگاه اسطورهای در برابر نگاه اساطیری، دو قطبی سازی آئینهای دینی، ملی، شگردها و تکنیکهایی از این قبیل و ادبیات آنها هستیم، این قسمت از برنامه «امواج شبهه» با حضور دکتر مریم یوسفی مدیر موسسه صیانت از حقوق زنان و کارشناس رسانه و رضا گنجی کارشناس و فعال رسانه به موضوع سپرسازی علیه محرم، از محرم سازی تا محرم خوانی پرداخته است.
مریم یوسفی مدیر موسسه صیانت از حقوق زنان به مهمترین محورها و گزارهایی رسانههای بیگانه برای خدشه وارد کردن به مراسم آئینی یا مقدسات پرداخت و گفت: اتفاقات کنونی در رسانههای خارجی و فضای مجازی مسئلهی تازهای نیست و از دیرباز تاکنون شاهد فرآیند اسلام ستیزی و اسلام هراسی هستیم که هزینههای زیادی نیز صرف آن میشود. قبل از پیروزی انقلاب شاهد اسلام ستیزی نیز در قالب مخالفت با اِلمانهای اسلامی از جمله عفاف و حجاب، محرم، جدایی دین از سیاست که پایه و بنیان اسلام به شمار میآیند، توسط افراد مختلف به شیوههای گوناگون بوده ایم و به طور خاص در یکسال اخیر شاهد هستیم که مسئله عفاف و حجاب توسط فعالان حوزه رسانه مورد حجمه قرار گرفته است.
وی افزود: از سال ۱۳۱۴ رضاشاه دستور منع عزاداریها را صادر کرد و حتی برگزاری مراسم در خفی و در منازل نیز ممنوع بوده و تمام تلاشها در راستای کمرنگ سازی فرهنگ عاشورا از جمله برگزاری هیئت ها، زنجیرزنی، سینه زنی و... و در انتها زیرسوال بردن حکومت اسلامی است.
هدف رسانههای بیگانه ایجاد دو قطبی سازی میان مردم است
یوسفی همچنین با اشاره به سخنان حضرت علی (ع) در این راستا اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) فرموده اند زمانی که قرار است با دولتی به منظور نابودی آن مبارزه شود، به چهار امر پرداخته میشود یک. تضعیف آنچکه در اصل وجود دارد، دو. پرداختن به فرعیات، سه. عقب راندن فضلا و چهار. روی کار آمدن اراذل؛ که این مسائل در حوزههای مختلف اسلامی به وضوح دیده میشود و آنچکه وجود دارد را زیر سوال میبرند و به ایجاد شک و شبهه میپردازند که به طور خاص بین نسل جوان مطرح است و این شک در ذهن و دل آنها کاشته میشود که چرا به طور مثال در رابطه با ماه محرم عزادار اتفاقی هستید که ۱۴۰۰ سال پیش رخ داده و آیا وجود خارجی داشته یا خیر، و اینکه چطور میتوانید در این واقعه حق را از باطل تشخیص دهید و گام بعد پرداختن به فرعیات است که نوع عزاداری بدین شکل نیست و هزینههای صرف شده بابت عزاداریها بی دلیل است و یا اخیرا بی بی سی به این منظور به ایجاد شهروند گزارشگر پرداخته و از شهروندان خواسته تا گزارشی مبنی بر اینکه در چه مناطقی عزاداریها در ماه محرم باعث ایجاد سروصدا و مزاحمت برای دیگران شده است، بپردازند که در اصل هدف آنها دو قطبی سازی میان مردم است.
وی افزود: دشمنان به وضوح دیده اند که در دهههای بعد از انقلاب همه افراد با همه عقاید و تفکرات در زیر پرچم امام حسین (ع) سینه میزنند و حتی آمار جرم و جنایت نیز در این دههها ممکن است کاهش پیدا کند و هر فردی با هر اعتقادی برای امام حسین (ع) احترام خاصی قائل است. بنابراین؛ هدف آنها ایجاد دوقطبی سازی میان مردم و بهره بردن آنها از این اتفاق است.
رسانههای خارجی برش دلخواه خود را از محرم به نمایش میگذارند
یوسفی با اشاره به اینکه رسانههای خارجی برش دلخواه خود را از محرم به نمایش میگذارند، گفت: قمه زنی و یا ترویج خشونت برش دلخواه آنها در نشان دادن شیعه به جهان است و نه تنها سعی کردند که رسالت خبری خود را حفظ کنند بلکه موجی از شیعه هراسی جهانی را نیز ایجاد کردند.
وی همچنین در رابطه با شیعه انگلیسی عنوان کرد: در رخدادهای جنجالی با رویکرد مذهبی، نقش این جریان پررنگتر جلوه میکند. بدعتهای خطرناک و ضد دین و همچنین تفرقه افکنی از نتایج بارز شیعه انگلیسی است. اما زمانی که به نقضهای فاحش حقوق بشر اسرائیل در فلسطین میرسد سکوت کامل را اختیار میکند و یا حتی در جریان پیاده روی اربعین بسیار فعال حاضر میشود و به جذب جوانان و به ایستادن مقابل حکومت اسلامی میپردازد.
یوسفی همچنین به حضور کودکان در مراسمهای عزاداری ماه محرم پرداخت و گفت: کودکان از همان ابتدا در مراسمی مانند شیرخوارگان حسینی با اسطورههای بزرگی مانند امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) و حضرت ابالفضل (ع) آشنا میشود که تمام زندگی خود را برای به جاآوردن رسالت خود فدا میکنند و کودکی که از همان ابتدا و در طول زندگی خود با این اسطورهها بزرگ میشوند، کاملا متفاوت از جوانی است که در فرهنگ غرب بزرگ شده و جز مصرف گرایی چیز دیگری یاد نگرفته است.
وی افزود: خوشبختانه ثابت شده، کسانی که در طول سال تلاش میکنند تا علیه اسلام و کشور روایتهای خلاف واقعیت مطرح کنند، در دوران محرم و صفر هر چه رشته کرده اند، پنبه شود؛ و دوباره بعد از پایان ماه صفر، دوباره شروع به حجمه میکنند. بنابراین؛ میبایست قدر ایام ماه محرم و صفر را بدانیم و از قدرت تبیین و تشریح واقعیت و حقیقت عاشورا و اسلام ناب محمدی استفاده کنیم.
باید تمام قد در مقابل دشمنان اسلام بایستیم
رضا گنجی کارشناس و فعال رسانه نیز در ادامه این گفتگو به قرآن سوزی در کشور سوئد اشاره کرد و گفت: دشمنان دین و اسلام حماقت و حقارت خود را با قرآن سوزی به نمایش میگذارند. در کشوری مانند سوئد بسیار طرفدار پرستیژ و شوآف هستند و اصرار بر آن دارند تا به بقیه دنیا اعلام کنند که کشور آنها مهد آزادی بیان هستند و رقابتهای داخلی آنها در این موضوع بی تاثیر نیست و با اینکه پروتستانی (معترض و مخالف سرسخت) هستند لیکن در عمل بسیار لائیک هستند و به پروتستانیسم هم خیلی معتقد نیستد و سیستم امنیتی آنها به طور وحشتناکی زیر بلیط موساد است و صهیونیستها و یهودیها به طور عجیبی در این کشور نفوذ دارند. سوال این است که کدامین حرکت جهان اسلام آنها را برآشفته کرده و جهان غرب به عنوان دشمن اسلام برآمده است؟ امام خمینی (ره) فرمودند که اگر جهان خواران بخواهند در مقابل دین ما بایستند ما در مقابل همه دنیای آنان خواهیم ایستاد. اما متاسفانه در عمل واقعیت طور دیگری است و باید بدانیم تا زمانیکه تمام قد در مقابل تمام دنیای آنها نایستیم، این بازی ادامه خواهد داشت.
رسانههای خارجی سیاست مارپیچ سکوت را در پیش گرفته اند
وی به رسانههای خارجی اشاره کرد و گفت: چند سالی است که این رسانهها به دلیل اینکه نتواستند در خصوص مسئله محرم به نتیجه برسند، سیاست مارپیچ سکوت را در پیش گرفته اند و فعلا در همین حد که مورد تمسخر مخاطبین خود قرار نگیرند به مسئله محرم میپردازند و بدلیل واهمه داشتن از گسترش فرهنگ عاشورایی و تشییع به واسطه خودشان در فضای رسانه به این وقایع نمیپردازند. از طرفی مجموعه فعالین رسانههای خارجی دانش کافی در خصوص فرهنگ محرم و عاشورا ندارند تا به آن به صورت عمیق بپردازند، بنابراین سکوت را پیشه کرده اند و در انتها به صورت سطحی و به انتشار چند عکس میپردازند.
رضا گنجی کارشناس و فعال رسانه با اشاره به اهمیت رسانههای سنتی خاطرنشان کرد: رسانههای خارجی به خوبی آگاه هستند که رسانههای سنتی مانند مسجد، محرم، اربعین و عاشورا در میان مردم کارکرد دارد و دلیل آنها برای خدشه وارد کردن به باور مسلمانان به اشکال مختلف همین مسئله است.
وی در رابطه با به چالش کشیدن فرهنگ عاشورا بواسطه رسانههای خارجی گفت: رسانههای خارجی به دلیل عدم داشتن دانش کافی در خصوص فرهنگ عاشورا بسیار کودکانه ورود میکنند در حالیکه صلاحیت پرداختن به آن را ندارند.
گنجی تاکید کرد: باید بدانیم تا زمانیکه دشمنی بر علیه اعتقادات مسلمانان وجود دارد، بدین معناست که راه را درست رفته ایم و باعث عصبانیت آنها و نرسیدن به اهدافشان شده ایم.