پخش زنده
امروز: -
رئیس اسبق مرکز نخبگان و دانش پژوهان گفت: نسخه فوق تخصصی نجات کشور و ارتقاء بهره وری، شناسایی و جذب نخبگان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدحسن حسین زاده رئیس اسبق مرکز نخبگان و دانش پژوهان، عضو گروه مدیریت راهبردی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، مدرس دانشگاه تهران و پژوهشگر مرجعیت علمی و فناوری ایران در جهان در مصاحبه با برنامه گفتگوی علمی رادیو گفت و گو پیرامون موضوع نقش آفرینی نخبگان در عرصه حکمرانی با بیان اینکه برخی توقعات غیر واقعی در بعضی از استعدادهای برتر و اهل علم و دانش به وجود آمده است گفت: در بخشی از جامعه نخبگانی این تفکر به اشتباه رواج پیدا کرده که نخبگان باید در مسئولیتهای دولتی سازمان دهی شوند.
وی افزود: بخش دولتی باید اداره شایسته امور را تنظیم و مدیریت کند و ساز و کار اداری کشور به گونهای است که ظرفیت محدودی دارد.
حسین زاده تاکید کرد: هم در بخش عمومی اداره دولت و هم در بخش خصوصی که نیاز به مدیریت و صلاحیت خاصی دارند حرکت باید به سمت شایسته سالاری باشد.
وی اظهار کرد: راهکارهای مربوط برای رفتن از وضع موجود به وضع مطلوب راهبرد ما هستند و در قضیه نخبگان اگر قرار بر شایسته سالاری باشد یعنی نخبگان در همه بخشها باید سر آمد باشند.
حسین زاده تاکید کرد: با یک برنامه راهبردی و عملیاتی در سازمان دهی کامل استعدادهای برتر و نخبگان در مدت کمتر از ده سال به وضعیت مطلوب اداره کشور به دست جامعه نخبگانی میرسیم.
وی افزود: در همه دانشگاههای ما استعدادهای برتر وجود دارند و اگر ما برنامه جامع راهبردی عملیاتی در این حوزه داشته باشیم موفق خواهیم شد.
حسین زاده مطرح کرد: اگر شایستهترینها در رأس امور قرار بگیرند بهره وری بالا میرود. بهره وری بعضی از دستگاهها در کشور بسیار تأمل برانگیز است. نسخه فوق تخصصی نجات کشور و ارتقاء بهره وری، شناسایی و جذب نخبگان است.
وی در آخر با بیان اینکه با همت و اراده و انگیزه میتوانیم با اهتمام و برنامه ریزی جامع نخبگان را جذب کنیم گفت: حرکت به سمت صلاحیت سنجی و شایسته گزینی آغاز شده، اما هنوز رفتارهای سنتی در تصدی امور وجود دارد. دستگاهها و مدیران به دنبال اجرای هر آنچه در اسناد بالا دستی آمده باشند.