پخش زنده
امروز: -
سالانه ۱۵۳ هزار تن گوشت قرمز و مرغ در آذربایجانغربی تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: این مقدار گوشت شامل ۵۴ هزار تن گوشت قرمز یعنی معادل شش درصد از تولید کشور و ۹۹ هزار تن گوشت مرغ معادل چهار درصد از تولید کشور است.
خسرو شهبازی افزود: علاوه بر تولید این مقدار گوشت ، بیش از ۳۵ هزار تن شیر معادل سه درصد، حدود ۱۰ هزار تن تخم مرغ معادل یک درصد و ۳۰ هزار تن عسل معادل ۲۳ درصد از سهم تولید کشور در استان تولید و روانه بازارهای مصرف داخل استان و استانهای همجوار میشود.
شهبازی گفت: این استان با داشتن ۶.۲ درصد از کل مساحت کشور حدود ۷.۳ درصد از تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص داده که علاوه بر تأمین نیاز غذایی داخل استان، بخشی از نیازهای پروتئین دامی سایر استانها را نیز تأمین میکند.
وی، با بیان اینکه مصرف سرانه گوشت کشور شش کیلوگرم در سال است، افزود: میزان مصرف گوشت قرمز استان در سال ۲۰ هزار تن است که از این میزان حدود ۵۰ درصد سهم دام سبک (گوسفند) با ۱۰ هزار تن است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی، با اشاره به اینکه ۱۰ هزار تن گوشت قرمز معادل با ۴۶۰ هزار رأس گوسفند است، اظهارکرد: میزان تولید بره پرواری در سطح استان بیش از ۱.۵ میلیون رأس است که مازاد بره تولیدی استان به تهران و سایر نقاط ارسال میشود.
شهبازی افزود: مابقی نیاز استان به گوشت قرمز نیز از محل دام سنگین و از کشتار ۵۰ هزار رأس دام سنگین تأمین می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: آذربایجانغربی در تمامی تولیدات دام و طیور به غیر از تخم مرغ خودکفا بوده و دارای صادرات به سایر استانها و حتی خارج از کشور است.