پخش زنده
امروز: -
در سالهای اخیر بیش از ۹۰۰ سازه مکانیکی آبخیزداری در استان اردبیل اجرا و با اجرای این طرحها سالانه ۲۲ میلیون متر مکعب آب در این سازهها ذخیرهسازی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون ۲۲ سازه آبخیزداری در ۱۹ حوضه آبخیز با تامین اعتبارات لازم اجرا شده است، افزود: برای اجرای این طرحها که نقش موثری در جلوگیری از آثار مخرب سیلاب استان دارد ۵۲۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که تاکنون ۲۷۵ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
محمود قلیزاده با تاکید بر لزوم تامین منابع برای اجرای این طرحها گفت: ۲ هزار میلیارد ریال برای اجرا و تکمیل طرحهای آبخیزداری استان اردبیل نیاز است.
وی با اشاره به وقوع مکرر سیل ماههای اخیر در شهرستان گرمی گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اجرای طرح آبخیزداری در ۱۳ هزار هکتار در حوضه زیوه شهرستان گرمی را پیشنهاد کرد که برای مطالعه آن یک میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته و نیاز است برای تکمیل مطالعات طرح، اعتبار موردنیاز تامین شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین درباره اجرای طرح آبخیزداری در حوضههای آبخیز دیزج و سلاله گرمی اظهار کرد: برای مطالعات ۲ حوضه دیزج و سلاله که جزو مناطق سیلخیز شهرستان گرمی هستند، اعتبار مورد نیاز اختصاص یافته و اگر مسئولان اهتمام داشته و اعتبارات لازم را اختصاص دهند میتوان مناطق بحرانی را شناسایی و طرح را اجرا کرد.
قلیزاده گفت: تاکنون ۴۴ سازه مکانیکی در شهرستان گرمی اجرا شده و مطالعات آبخیزداری در سطح ۳۹ هزار هکتار هم در دست مطالعه است که اجرای این طرحها نقش موثری در مهار و اثرات مخرب سیل خواهد داشت.
وی تصریح کرد: همچنین در سالهای اخیر در شهرستان بیلهسوار که در سیلهای فصل بهار خسارتهای زیادی دید، ۱۴ هزار هکتار در قالب سه حوضه آبخیز مطالعه و ۶۳ سازه آبخیز هم اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل کنترل سیل و رسوب، کاهش فرسایش خاک و جلوگیری از پر شدن سدهای بزرگ، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و چشمهها و قناتها، افزایش بازدهی سدهای استان با کنترل رسوب، افزایش تولید علوفه و ایجاد محیط امن برای زیست حیوانات را از جمله اهداف آبخیزداری ذکر کرد.
قلیزاده با اشاره به تشکیل دبیرخانه مدیریت جامع حوضه آبریز در استان اردبیل گفت: با توجه به سیلهای اخیر در سطح کشور، مقرر شد دبیرخانه مدیریت جامع حوضه آبریز در استانها و شهرستانها تشکیل شده و موضوع مخاطرات طبیعی از جمله سیلاب مورد پیگیری قرار بگیرد.