پخش زنده
امروز: -
معاون پرستاری وزارت بهداشت در یازدهمین کنگره ملی خود مراقبتی از صرفه جویی ۱۴۰۰ میلیارد تومانی با آموزش خودمراقبتی در واحدهای آموزش و پیگیری بیمار در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت در یازدهمین کنگره ملی خود مراقبتی با شعار «خودمراقبتی، شکوفایی و سلامت خانواده» در سالن امام جواد (ع) ستاد مرکزی وزارت بهداشت، با بیان اینکه تعداد ۴۱۵ واحد آموزش و پیگیری بیمار در سال ۱۴۰۱، پیگیری پس از ترخیص بیماران مبتلا به شش بیماری مزمن و صعب العلاج را بر عهده داشته اند، گفت: میزان بستری مجدد بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی به ۸ درصد کاهش یافته و صرفه جویی در هزینههای ناشی از آن به میزان ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، با بیان اینکه افزایش طول عمر یکی از شاخصهای خوب از کارکرد نظام سلامت است، گفت: افزایش طول عمر پیامدهایی نیز دارد که این پیامدها را الزما به عنوان یک عارضه نمیدانم.
عباس عبادی گفت: اگر طول عمر همراه با افزایش کیفیت زندگی نباشد، بیماریهای غیرواگیر مثل بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها رو به گسترش خواهد بود که این بیماریها از علل اصلی مرگ و میرها است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، با تاکید بر اینکه حدود ۳۰ درصد از حوزه اقتصاد سلامت مربوط به پیامدها و عوارض بیماریهای غیر واگیر است، گفت: ۱۳ درصد از اقتصاد سلامت مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، ۶.۷ درصد مربوط به بیماری سرطان، ۴ و ۵ درصد مربوط به دیابت و بیماریهای تنفسی است.
عباس عبادی با بیان اینکه سهم مردم باید در تصمیم گیریهای مرتبط با سلامت در حوزه پیشگیری و درمان افزایش یابد، بر تلاش برای ارتقای سواد سلامت مردم در همه حوزهها تاکید کرد و گفت: فناوریهای جدید این فضا را خود به خود ایجاد میکند که البته در برخی موارد، اثر سوء دارد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت از تاسیس "واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار" به عنوان یکی از برنامههای معاونت پرستاری خبر داد و هدف از تاسیس آن را ارتقای سطح سلامت، پیشگیری در سطوح مختلف و بهبود رفتارهای مرتبط با سلامت برایدستیابی به بالاترین سطح سلامتی ممکن و استقلال در خود مراقبتی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان و خانواده آنها عنوان کرد.