پخش زنده
امروز: -
معاون علمی ریاست جمهوری گفت: بزرگترین ماموریت بنیاد ملی نخبگان، شبکهسازی نخبگان برای تاثیرگذاری و استفاده از نظرات نخبگان برای حکمرانی بهتر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، دکتر دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان با تدبیر و خواست مقام معظم رهبری برای استفاده و تکریم از نخبگان تشکیل شد، گفت: بزرگترین ماموریت بنیاد ملی نخبگان، شبکهسازی نخبگان برای تاثیرگذاری و دوم استفاده از نظرات نخبگان برای حکمرانی بهتر است و این دو ماموریت به شکل واضحی در اساسنامه بنیاد ملی نخبگان آورده شده است.
دهقانی در ادامه تاکید کرد؛ بنیاد ملی نخبگان نباید صرفا به خدمت دهی به نخبگان اعم از رتق و فتق امور رفاهی آنها محدود و منحصر شود. بنیاد ملی نخبگان، یک نهاد میانجی است و مهمترین رسالت آن ناظر به همین ساحت میانجی گری است که طی آن بتواند جامعه وسیع نخبگان را به بدنه حکمرانی وصل کند.
دهقانی با اشاره به دو آفتی که امروز بنیاد ملی نخبگان را تهدید میکند، آفت اول را همان نگاه تقلیل گرایانه به رسالت بنیاد ملی نخبگان برشمرد که طی آن بنیاد به یک نهاد خدمت رسان صنفی فروکاسته میشود و این در حالی است که بنیاد باید نهادی برآمده از نخبگان برای منتقل کردن نظرات متعالی آنان به بدنه حاکمیت باشد.
دهقانی آفت دوم را جدایی نخبه از جامعه دانست و گفت: خودآگاه یا ناخودآگاه جامعه نخبگان از مردم جدا شده اند و این امر علیرغم اینکه نخبگان را از حمایت مردمی محروم میکند، اثرگذاری نخبه در جامعه را که اصلیترین مسئولیت و رسالت او است، به چالش میکشد.
وی گفت: نیاز امروز ما بازگشت به رسالت اصلی بنیاد ملی نخبگان است تا طی آن با شبکه سازی نخبگان بتوانیم بیشترین هم افزایی و بهره را از آنها داشته باشیم.
معاون علمی رئیس جمهور تاکید کرد؛ بنیاد باید به وسیله نخبگان اداره شود و امور نخبگان را به خود آنها بسپاریم و این مهم را باید نقطه تحول بنیاد ملی نخبگان بدانیم.