کرمان تولید کننده هشتاد درصد کُرک کشور
مدیر کل امور عشایر استان کرمان گفت: سالیانه ۴۰۰ تُن کُرک از نوع رایینی در استان کرمان تولید میشود که معادل ۸۰ درصد میزان کُرک تولیدی کشوراست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ،استان کرمان به واسطه رتبه دوم استان عشایر خیز کشور ، ۸۰ درصد کُرک کشور را از نوع رایینی تولید می کند.
کُرک،طلای سفیدی که با زحمت عشایر و دامداران تولید می شود و سودش نصیب دلالانی است که آن را برای صادرات و فرآوری اولیه به استانهای سمنان و خراسان می فرستند .
این کالای ارزشمند و اقتصادی به دلیل طول الیاف بالا و ضخامت کم از ارزش زیادی برخوردار است .
نیکزادی مدیر کل امور عشایر استان کرمان با اشاره به اینکه سالیانه ۴۰۰ تُن کُرک از نوع رایینی در استان کرمان تولید میشود که معادل ۸۰درصد میزان کرک تولیدی کشوراست ،گفت: این ظرفیت بالای تولید به دلیل نبود مرکز فرآوری در استان مغفول مانده و سود کاملش نصیب دلالان است و کمتر بهره ای نصیب تولید کننده اصلی یعنی عشایر است .
وی افزود: کرک مرغوب کرمان ، به دلیل مشتری پسند بودن در بازارهای خارجی از ارزش بالای اقتصادی برخوردار است و در کشورهای چین،ژاپن و اسپانیا برای بافت انواع البسه پشمی استفاده میشود و با ارزش بالای افزوده مجدد برای مصرف به کشور برمی گردد .
خام فروشی،نبود مراکز فرآوری ،وجود دلالان، قیمت کم خرید از دامداران و عشایرو از همه مهمتر نبود سهم صادرات برای استان از مشکلاتی است که فرا روی تولید کنندگان از جمله عشایر و دامداران است.
تنها مرکز فرآوری کرک استان در شهرستان بافت است که از سال ۱۳۷۲ تاسیس شده و طی چندین مرحله تعطیل شده است .
تنها اقدامی که این کارخانه اکنون انجام میدهد شستشوی اولیه کرک و ارسال برای موکشی به دو استان سمنان و خراسان رضوی است .