وجود ۵۰ ماده معدنی از ۷۰ ماده معدنی کشور در خراسان رضوی
از حدود ۷۰ ماده معدنی موجود در کشور، ۵۰ ماده معدنی در خراسان رضوی وجود دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی امروز در همایش
رویداد فناوری اطلاعات در صنایع معدنی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن و متالوژی در مشهدگفت:برخی از مناطق استان دارای مواد معدنی شاخصی هستند و آینده سرمایه گذاری استان بر روی این معادن است به همین دلیل باید مطالعات فناوری در این حوزه پیگیری شود.
امیررضا رجبی افزود: بر همین اساس جلوگیری از خام فروشی، فرآوری باطلهها و تکمیل زنجیره مواد با هدف ایجاد ارزش افزوده با همکاری شرکتهای دانش بنیان از برنامههای این سازمان در خراسان رضوی است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۱ و برای اولین بار شاهد افزایش پروانه بهره برداری ۵۰ درصدی در سطح استان بودیم که موجب رشد اقتصادی استان در حوزه معدنی نسبت به سالهای گذشته شد و این اتفاق موجب رشد ۲.۵ درصدی اقتصادی در حوزه معدنی کل کشور شد.
رجبی افزود: بر اساس برنامهریزی انجام شده و با همکاری شرکت ایمیدرو، امسال باید استخراج معادن سنگ آهن استان به عدد ۴۰ میلیون تن در سال برسد و این در حالی است که باید در هشت ماده معدنی استان رشد اکتشاف و استخراج بالای ۳۰ درصد داشته باشیم تا روند رشد اقتصادی ستان محقق شود.
وی ادامه داد: برای این منظور از حضور شرکتهای فناور در حوزه معادن استان استفبال میکنیم و بر همین رویکرد با شکل گیری پردیسهای مختلف صنعتی شاهد توسعه فعالیت در حوزه معادن استان خواهیم بود.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی هم گفت: این پارک در حوزه هوشمند سازی و فناوری اطلاعات برنامهها و ایدههای جدیدی دارد که با یاری صنایع امکان استفاده و بهره برداری از آن در دست اقدام است.
مسعود میرزائی شهرابی افزود: موضوع مطالعات در بخش تحقیق و توسعه بسیار مهم است و ارزش افزوده بسیاری به خصوص در حوزه صنایع فولاد و معدن دارد به طوری که یک میلیون تومان هزینه، موجب سود ۲۲ برابری در صنایع فولاد و معدنی خواهد بود.
وی ادامه داد: هوشمند سازی در نسل چهارم صنعت بسیار مهم است و برای این مهم باید بهروری موجب رسوخ فناوری شود و در این ارتباط موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطاعت بسیار با اهمیت است.
مدیر عامل فولاد سنگان نیز در این همایش گفت: اقتصاد دانش بنیان از مسائل روز دنیا است و بسیاری از فرصتهایی که در کشورهای توسعه یافته توانسته در تولید ناخالص ملی تاثیر گذار باشد ناشی از اختراعات، اکتشافات، تولیدات دانش بنیان و فناوری است.
علی امرائی افزود: سهم اقتصاد دانش بنیان در کشور ما یک رقمی و ناچیز است و باید برای رسیدن به اقتصاد هوشمند، این موضوع پیگیری شود.
شانزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن و متالوژی از امروز در مشهدبرپا شده است و تا سوم مرداد ماه ادامه دارد.