انبه، میوه ای که روزی جهانی دارد!
در تقویم جهانی ۲۲ جولای به نام انبه نامگذاری شده است میوه ای که پرمصرف ترین میوه جهان بشمار می رود.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، انبه از معدود میوه هایی است که یک روز را در تقویم جهانی به خود اختصاص داده است، شاید علت این نامگذاری خواص بسیار زیاد این میوه و فراگیری استفاده آن در جهان باشد.
گذشته این میوه لذیذ
انبه یکی از محبوبترین میوهها در تمام نقاط جهان است که یک روز هم برای این میوه نامگذاری شده است، حقایق جالبی درباره گذشته این میوه وجود دارد.
این میوه زرد به خاطر آبدار بودن و طعم شیرین خود در جهان مشهور است. انبه اساسا یک میوه تابستانی است و در تمام اندازهها و شکلها در این فصل موجود است.
بسیاری از مردم در هند، پاکستان و بنگلادش انبه را به طور کامل میخورند، بدون این که پوست بکنند. آنها انبه را فشار میدهند تا داخل آن به حالت پالپ نرم و غلیظ در آید و سپس سوراخی روی پوست ایجاد میکنند تا پالپ خارج شود.
انبه پنج هزار سال پیش در هند زراعت میشد و در قرن چهارم و پنجم قبل از میلاد به آسیای جنوبی منتقل شد. در قرن دهم بعد از میلاد زراعت در آفریقای شرقی آغاز شد.
از سال ۱۹۸۷ هر سال در هند در شهر دهلی، جشنوارهی بین المللی انبه برگزار میشود و پنجاه کشاورز برتر انبه از سراسر دنیا در این جشنواره شرکت میکنند.
مسابقات و امتحاناتی در مورد بسیاری از جنبههای مختلف انبه صورت میگیرد که برای مثال میتوان به کاربردهای مختلف آن در آشپزی یا انواع مختلف انبه، که بیش از ۵۵۰ نوع از آن موجود است، اشاره کرد.
خواص انبه و مضرات آن چیست؟
خواص انبه چیست؟
از خواص انبه میتوان به کاهش ابتلا به مرض چاقی و بیماریهای منجر به مرگ، دیابت، بیماریهای قلبی نام برد همچنین پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان آورده، انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن سریع خواهد شد.
از خواص انبه موارد دیگری را هم باید نام برد که شامل:
۱. جلوگیری از زوال شبکیه ناشی از افزایش سن
آنتیاکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، مانعی در برابر تشعشعات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا میکند.
۲. خواص انبه برای پیشگیری از آسم
خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژهای مصرف میکنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است که در انبه، میوه پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدوحلوایی و هویج یافت میشود.
۳. سرطان و خواص انبه
برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتن، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا میکند و همچنین مصرف بتاکاروتن نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده و سینه حاصل میکند.
۴. سلامت استخوانها
جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف بهموقع میوهها و سبزیها تأمین میشود و برای بهبود جذب کلسیم بدن برای سلامت کامل استخوانها ضروری است.
۵. خواص درمانی انبه برای دیابت
میزان گلوکز خونِ افراد مبتلابه دیابت نوع ۱ که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی میکنند، پایینتر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و میزان انسولین را در افراد دارای دیابت نوع ۲ بهبود میبخشد.
۶. خواص انبه برای گوارش
ازآنجاییکه انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب هست، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان میآورد.
خاصیت انبه بر بیماریهای قلبی: فیبر، پتاسیم و ویتامینهای موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی محسوب میشود. افزایش جذب پتاسیم و کاهش جذب سدیم از مهمترین تغییرات در برنامه غذایی است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را در فرد کاهش میدهد.
منابع: نمناک، غفاری دایت