پخش زنده
امروز: -
کاهش وابستگی به دلار، هدف کشورهای عضو گروه بریکس (BRICS) در ماههای اخیر بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ در مقالهای که در پایگاه اینترنتی کریپتواست (Cryptoast) منتشر شده، آمده است: این گروه که قصد دارد واحد پولی خود را توسعه دهد، باید شاهد رشد اعضای خود نیز باشد. بیش از ۴۰ کشور علاقهمند به پیوستن به بریکس هستند.
پایگاه اینترنتی فرانسوی زبان با طرح این پرسش که این موضوع چه تأثیری بر آینده دلار خواهد داشت، نوشت: بریکس، نماد دلارزدایی است.
در این مقاله به قلم مارین دبلوآر آمده است: آنیل سوکال (Anil Sookal)، سفیر گروه بریکس، این علاقه رو به رشد سایر اقتصادهای جهان را تأیید کرد. برای یادآوری این موضوع باید گفت گروه بریکس در آغاز، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را گرد هم آورد. ایران نیز اوایل ماه جاری (ژوئیه) رسماً به جمع این گروه پیوست و البته تنها کشوری نیست که به این مسئله علاقهمند بوده است.
بدین ترتیب، سایر اقتصادهای جهان از تمایل خود برای پیوستن به بریکس خبر داده اند. به گفته آنیل سوکال، ۲۲ کشور درخواست رسمی برای عضویت در گروه بریکس را داده اند و حدود ۲۰ کشور دیگر تأیید کرده اند که مایل به پیوستن به این گروه هستند. در مجموع، بریکس میتواند در نهایت حدود ۵۰ کشور را گرد هم آورد.
فهرست دقیق این کشورها مشخص نیست، اما سفیر گروه بریکس در گفتگو با پایگاه خبری برخط آی. اُ. ال (IOL) آفریقای جنوبی تأیید کرد اندونزی، آرژانتین، مصر و امارات متحده عربی برای پیوستن به این گروه با هدف کاهش وابستگی به دلار ابراز علاقه کرده اند.
- آیا کشورهای عضو بریکس در آینده ارز مشترکی خواهند داشت؟
کشورهای بریکس به عنوان نماد دلارزدایی در نظر گرفته میشوند، به خصوص به این دلیل که این کشورها طرح ارز مشترک را که هدف آن از بین بردن نفوذ دلار است، تأیید کرده اند. به گفته آنیل سوکال، گردهمایی بعدی این گروه که در ماه اوت برگزار خواهد شد، باید امکان ادامه تقویت روابط اقتصادی میان کشورها را فراهم کند.
سفیر گروه بریکس افزود: "ما به گفتگوها در مورد تقویت تعاملات و مبادلات در ارزهای محلی ادامه خواهیم داد. کشورها باید انعطاف پذیری بیشتری داشته و کمتر به دلار وابسته باشند".
همانطور که نماینده گروه بریکس نیز اشاره کرد، کشورهای مورد بحث که مدت هاست به عنوان "کشورهای در حال ظهور" در نظر گرفته میشوند، روز به روز وزنه سنگین تری در صحنه بین المللی پیدا میکنند. از بین ده کشور که بیشترین ذخایر پولی نتیجه بخش را دارند، چهار کشور عضو گروه بریکس هستند. به گفته آنیل سوکال، از این رو، جهان بار دیگر در حال قطبی شدن است: "اقتصادهای بزرگ جهان از کشورهای در حال توسعه میآیند. کشورهای عضو بریکس، نماینده جهان آینده هستند".
مطمئناً آمریکا این تحولات را با دقت رصد میکند و مورد توجه قرار میدهد. به همین علت اینگونه استدلال میکند که جهانِ بدون تسلط دلار، از نظر اقتصادی جهانی نامتعادل است. اما روند دلارزدایی به خوبی پیش میرود و در مسیری درست قرار دارد. بحثهای اخیر در مورد بدهی آمریکا هم به استحکام موقعیت بزرگترین اقتصاد جهان هیچ کمکی نمیکند.
بنابراین، آینده دلار به چالش کشیده شده است و این احتمال وجود دارد که در سالهای آینده به کاهش قابل توجه نفوذ آن منجر شود؛ چیزی که از پایان جنگ جهانی دوم تا کنون تا این اندازه به چالش کشیده نشده و مورد تردید قرار نگرفته بود.