پخش زنده
امروز: -
مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد درباره هوشمند سازی یارانه آرد توضیحاتی داد . به گفته او در این طرح هم کمک هزینه پرداختی به نانوایان افزایش یافته است و هم مردم می توانند درباره نان مصرفی خود نظرات خود را ثبت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای نظافتی ، مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد در گفتگو با رادیو اقتصاد درباره هوشمند سازی یارانه آرد توضیحاتی داد . به گفته او در این طرح هم کمک هزینه پرداختی به نانوایان افزایش یافته است و هم مردم می توانند درباره نان مصرفی خود نظرات خود را ثبت کنند.
سوال : فاز دوم کمک هزینه پرداختی دولت به نانوایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ ظاهرا کلید خورد درست است ؟
نظافتی : با شروع طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان که از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ با استقرار دستگاههای کارت خوان در کشور آغاز شد، همزمان با نصب دستگاههای کارت خوان مابه ازای ثبت تراکنش های خرید نان توسط مردم برای دستگاههای کارت خوان هوشمند به صورت شبانه مبلغ 15 درصد از تراکنش های ثبت شده نانوایان را بعنوان کمک هزینه افزایش اجاره دستمزد دولت به آنها پرداخت می کرد و در بهمن ماه ۱۴۰۱ این مبلغ به حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد و در گام سوم در اوایل تیرماه سال ۱۴۰۲ این مبلغ به منظور جبران غیرقیمتی اقتصاد نانوایان از ۳۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد .
سوال : کارت خوان های هوشمند در همه نانوایی های کشور هست یعنی ما الان صد در صد نانوایی هایی که در کشور داریم تحت این شبکه منظم است ؟
نظافتی : بله، بیش از ۹۹ درصد تعداد نانوایان یارانه ای نوع یک و نوع دو کشور در حال حاضر تحت پوشش دستگاههای کارت خوان هوشمند طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان قرار دارند.
سوال : یکی از نظارت هایی که صورت گرفت جا باز شد برای این که مردم هم راجع به کیفیت نان نظر بدهند، چون هدف تولید و عرضه نان در نانوایی هم همین بود و الا داشتیم می رفتیم به سمت صنعتی سازی که حتی چند دهه پیش نگرانی ها این بود که نان سنتی ایران حتی از شهرها جمع بشود ولی امروز یک شکل دیگری را داریم . این کیفیت سنجی رایج است الان ؟ و شهروندان دسترسی دارند یا حتما باید از طریق خاصی عمل کرد ؟
نظافتی : در هوشمندسازی یارانه آرد و نان در سال ۱۴۰۲ مسئله کیفیت نان را هم جزو یکی از اهدافش قرار داد و به همین منظور برنامکی را در حال آماده سازی هستیم که مردم عزیزمان بتوانند بر اساس ثبت تراکنش ها و یا اصطلاحا بعد از خرید نان ، بتوانند تجربه خرید خودشان را با ما در میان بگذارند که بتوانند نظر خودشان یعنی نقاط ضعف یا قوت آن تجربه خریدشان را با ما در میان بگذارند و در تحلیل های سامانه هوشنمند را در موضوع تخصیص آرد و در موضوع کمک هزینه دقیق تر بکنند و تجربیات کیفی شان را از خرید نان در این برنامک ثبت بکنند . تلاش می کنیم تا انتهای مردادماه بتوانیم از این برنامه رونمایی بکنیم که بعد از رونمایی مردم می توانند با ثبت نام در این برنامک و معرفی خودشان در گام بعد بتوانند مابه ازای خریدهای بعد که انجام می دهند درگاهی باز شود تا بتوانند نظراتشان را ثبت کنند .
سوال : ما می دانیم که نانوایان از جمله افراد و مشاغل بسیار شریفی هستند که در سخت ترین شرایط دارند کار می کنند فارغ از این که الزامات ویژه بهداشتی و در عین حال فنی تکنیکی را دارند با گونه های نان در کشور که می دانیم متفاوت هست و از طرفی هم همه مردم انتظار یک نان خوش پخت ، خوش طعم با کیفیت را دارند و دولت هم تلاش کرده که همین تامین بشود، ولی معیشت آنها هم مطرح است؛ گاهی گفته می شود که بین آن ها و بقیه مشاغل فرق گذاشته می شود بنابراین چطور می شود از آنها حمایت کرد نیروی جوانی که بسیاری از ما داریم می بینیم مشغول به کار شدند و ارزنده است روابط اجتماعی و ارتباط فرد به فردی که واقعا این ها با مشتری ها پیدا می کنند ، انتظار این هست که این ها هم مورد توجه قرار بگیرند هیچ برنامه ای وجود دارد که زندگی و معیشت این ها در محیطی که انصافا هم سخت است کار کردن ، لحاظ شده باشد ؟
نظافتی : ما هم در طرح هوشمندسازی ترمیم اقتصاد نانوایان را جزو یکی از اهداف داریم و تمام تلاش های ما به این سمت هست که بتوانیم اقتصاد نانوایان را بهبود بدهیم ، به همین منظور یکی دیگر از قابلیت های این برنامک هست این که نانوایان متعدد که با اساس نظرات مردم شناسایی شدند در موضوع دسترسی به آرد یارانه ای و کمک هزینه هم برایشان مزیت های قائل هست، ولی در حالت کلی به منظور ترمیم اقتصاد نانوایان دو دست از سیاست ها در ستاد تنظیم بازار تصمیم گیری شده ، در سیاست های قیمتی است که از گذشته در اختیار کارگروههای آرد و نان استان ها وجود داشته و این کارگروه ها می توانند تصمیم گیری بکنند ، دسته دوم سیاست های غیر قیمتی است که در طرح هوشمندسازی ما آنها را داریم و در حال برنامه ریزی آنها هستیم و یکسری از آن سیاست ها در ابلاغیه ستاد تنظیم بازار به استان ها ابلاغ شد و اختیاراتش به استان ها تفویض شد . بخواهم نام ببرم بحث افزایش کمک هزینه نانوایان جزو این سیاست ها بود؛ ما به منظور کاهش هزینه های جانبی نانوایان مثل هزینه های خمیر مایه در هزینه های تمام شده نانوایان به همین منظور هم امکانی را در حال فراهم سازی هستیم با وزات صنعت ، معدن و تجارت در حال مذاکره هستیم که بحث خمیرمایه نانوایان را هم به قیمت عادلانه در سامانه خرید آرد عرضه بکنیم . یکی دیگر از این اختیاراتی که به استان ها داده شد تا بتوانند به منظور ترمیم غیرقیمتی اقتصاد نانوایان عمل بکنند، این اختیار تفویض شد تا استان ها بتوانند در کمیسیون های نظارت و اصناف خودشان تصمیم گیری کنند و بتوانند کالاهای دیگری را هم علاوه بر نان در واحدهای نانوایی عرضه بکنند . این ها گزیده ای از سیاست ها بود که هم اختیاراتش به استان ها داده شد و هم در برنامه ریزی ها هست .
سوال : مثل چه کالاهای دیگری که می توانند عرضه کنند ؟
نظافتی : در موضوع انتخاب کالاها این اختیار به استان ها واگذار شد که با کمترین تداخل صنفی این انتخاب را انجام بدهند و مجوزش را به استان ها بدهند این چون عرصه اش متعدد هست این را کامل اختیارش را به استان ها واگذار کردند .
سوال : نان گران می شود ؟
نظافتی : موضوع نرخ را بنده عرض کردم خدمت شما در اختیار کارگروههای آرد و نان استان ها است، کارگروههای آرد و نان استان ها عالی ترین مقام سیاستگذار ، تصمیم گیر ، ناظر در موضوع صدور مجوزها ، در موضوع تعیین نرخ نان در استان ها هستند و طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در این موضوع ورودی ندارند .
سوال : یک سوال حاشیه ای بپرسم ، مدیر اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان و آرد اولویتش کدام نان سنتی ایرانی است ؟ اگر قرار باشد خودتان نان تازه سنتی بخرید کدام نان را ترجیح می دهید ؟
نظافتی : نان سنگک چون درصد سبوس گیری کمتری دارد و برای سلامت بهتر است بنده نان سنگک را انتخاب می کنم .