پخش زنده
امروز: -
ابرهای سیروس کهکشانی افزون بر بازتاب نور ستارگان، تابش سرخرنگ ضعیفی دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: ناسا به طور روزانه تصاویری با موضوع فضا و ستارهشناسی را برای علاقهمندان به این حوزه منتشر میکند. تصویر امروز با عنوان « ابر سیروس کهکشانی ماندل ویلسون ۹» منتشر شده است.
ابرهای غباری کیهانی که در تصویر قابلمشاهده هستند، حدود ۳۰۰ سال نوری بالاتر از صفحه کهکشان ما قرار دارند و نور ستارگان را در سرتاسر راه شیری منعکس میکنند.
ابرهای سیروس کهکشانی (Galactic Cirrus Clouds) که بهعنوان «سحابیهای یکپارچه فلاکس» (Integrated Flux Nebulae) نیز شناخته میشوند، کمنور هستند و در عرضهای جغرافیایی کهکشانی بالا یافت میشوند. آنها را میتوان در مناطق وسیعی از آسمان در قطب شمال و جنوب کهکشان پیدا کرد.
مطالعات نشان میدهند که ابرهای غباری افزون بر بازتاب نور ستارگان، تابش سرخرنگ ضعیفی دارند. زیرا ذرات غبار میانستارهای تابش فرابنفش نامرئی را به نور قرمز مرئی تبدیل میکنند.
این تصویر میدان عمیق و وسیع که شامل ستارگان راه شیری و کهکشانهای پسزمینه دورتر است، یک مجموعه ابر سیروس کهکشانی به نام Mandel Wilson ۹ را بررسی میکند. این تصویر بیش از سه درجه از آسمان را در بر میگیرد و در صورت فلکی مرغبهشتی (Apus) قرار دارد.