پخش زنده
امروز: -
کارشناسان عقیده دارند شهر آتن با توجه به استفاده فراوان از بتن در آن و همچنین فضای سبز ناکافی و تراکم بالای جمعیت، یکی از گرمترین پایتختهای اروپایی محسوب میشود و در برابر موج گرما به شدت آسیب پذیر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ کارشناسان عقیده دارند شهر آتن با توجه به استفاده فراوان از بتن در آن و همچنین فضای سبز ناکافی و تراکم بالای جمعیت، یکی از گرمترین پایتختهای اروپایی محسوب میشود و در برابر موج گرما به شدت آسیب پذیر است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، از حدود یک هفته پیش پایتخت یونان درگیر گرمای کشندهای شده که بر اساس پیش بینیها احتمالا تا هفته آینده نیز ادامه خواهد یافت.
این در حالی است که در آتن تعهد چندانی برای حفظ محیط زیست وجود ندارد. در سال ۲۰۰۷ آتن رکورد گرمای حدود ۴۵ درجه را نیز تجربه کرد. پیش بینی میشود در روزهای آینده دمای هوا در آتن به بالای چهل درجه برسد.
یک کارشناس یونانی میگوید: با وجود بتن و آسفالت، شهرها تبدیل به جزیرههای گرمایی میشوند. در آتن نیز فضای سبز به حدی نیست که بتواند دمای هوا را کاهش دهد.
وی افزود: از سوی دیگر جنگلهای پیرامون شهر نیز به علت آتش سوزی در حال نابودی اند و از سوی دیگر، هر چند این شهر به دلیل وجود تپهها و رودخانه ها، شرایط مناسبی برای کاهش دما دارد، اما وجود فزاینده بتن و آسفالت مانع همیشگی به شمار میرود.
بعد از پاریس، مرکز شهر آتن متراکمترین بخش جمعیتی اروپا به حساب میآید.
یک کارشناس دیگر عقیده دارد که ساخت و ساز همیشگی و همه جایی بزرگترین مشکل یونان به شمار میآید.
در حالی که برای سازمان جهانی بهداشت سرانه فضای سبز باید حدود ۹ متر مربع باشد، در آتن این سرانه به یک متر مربع نیز نمیرسد.
فقدان راهبرد و اراده سیاسی ظاهراً از موانع اصلی تغییر شرایط در آتن به شمار میرود.
در سال ۲۰۲۱ آتن نخستین مسئول زیست محیطی خود را تعیین راهبردی به منظور مقابله با تغییرات آب و هوایی مشخص کرد که این انتصاب با کمک پنج میلیون یورویی بانک سرمایه گذاری اروپا همراه شد.