اجرای طرحهای عمرانی به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی خوزستان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان: ۱۱۳ طرح عمرانی به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی استان درحال اجرا است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
علی مهدی پور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی خوزستان باتسلیت فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، حضرت سیدالشهدا (ع) گفت: رسالت و وظیفه اصلی شرکت
شهرکهای صنعتی، ایجاد بستر و زیرساختهای لازم اعم از؛ آب، برق، گاز، مخابرات و... در مجتمعی با عنوان شهرک یا ناحیه صنعتی برای استقرار سرمایه گذاران بخش صنعت است.
وی با بیان اینکه در کنار این وظیفه اصلی، کارهای حمایتی به منظور بهبود فرآیند کسب و کار واحدهای صنعتی انجام میشود، افزود: این حمایتها شامل توسعه مدیریت بنگاههای صنعتی با برگزاری دورههای آموزشی مهارتی، مدیریتی و کارآفرینی، تورهای بازدید صنعتی، حمایت از نیازهای پژوهش بنگاههای صنعتی و همچنین مستندسازی تجارب کارآفرینی مربوط به کارآفرینان و صنعتگران موفق است.
مهدی پور حمایت از توسعه بازار را از دیگر کارهای حمایتی برای بنگاههای صنعتی برای حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی برشمرد و ادامه داد: بطوریکه پارسال ۱۹۷ واحد صنعتی خوزستان در ۲۲ نمایشگاه داخلی و ۳ نمایشگاه صنعتی در نمایشگاههای خارجی با حمایتهای شرکت شهرکهای صنعتی استان حضور پیدا کردند و تاثیر حضور در این نمایشگاه به وضوح قابل مشاهده بود.
این مقام مسئول میگوید: حمایت از بنگاهها برای رفع نیازهای فناورانه، شناسایی واحدهای مستعد دانش بنیان، عارضه یابی واحدهای صنعتی و کلینیک کسب و کار بخشی از خدمات مشاورهای و حمایتی به واحدهای صنعتی در شهرکها هستند.
اجرای ۱۱۳ طرح عمرانی در شهرکهای صنعتی
وی درخصوص طرحهای عمرانی گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده برای امسال، ۱۱۳ طرح با مبلغی حدود ۶۰۰ میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی در دست اجرا هستند و قرار است این مبلغ به ۸۰۰ میلیارد تومان برسد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی با بیان اینکه طرحهای عمرانی اولویت بندی دارند، افزود: زیباسازی و بهبود فضای بصری شهرکها در دستور کار است، البته تامین آب و برق و سایر امکانات زیرساختی نیز در اولویت است و در همین رابطه پارسال تفاهم نامهای سه جانبه با شرکت برق منطقهای، شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان برنامه و بودجه استان به امضا رسید.
ساخت ۳ پست برق در شهرکهای صنعتی خوزستان
وی میگوید: ۲۵۰ مگاوات برق در قالب ساخت ۳ پست برق با مبلغ ۸۵۰ میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی شماره ۵ اهواز، اندیمشک و مربچه رامهرمز در حال اجرا است و با بهره برداری از آنها شاهد تحول در تامین برق شهرکهای یاد شده خواهیم بود.
مهدی پور درخصوص تامین آب شهرکهای صنعتی استان گفت: پارسال بیشترین میزان آب به شهرکهای صنعتی کشور اختصاص دادیم، بطوریکه آب را با ۱۱۲ لیتر بر ثانیه برای شهرک شماره ۵ اهواز منتقل میشد.
وی پیگیری احیا و بهره برداری از چاههای آب رهاشده موجود در شهرکهای صنعتی را از دیگر کارهای انجام شده در رابطه تامین زیرساختهای لازم عنوان کرد و ادامه داد: با احیای آنها، مشکل تامین آب مورد نیاز شهرکها به ویژه در فصل تابستان رفع خواهد شد.
مهدی پور با بیان اینکه کمبود برخی از زیرساختها در نواحی صنعتی استان قابل انکار نیست، اضافه کرد: با تعریف برنامهای ۲ ساله تلاش داریم فضای بصری و زیرساختی شهرکهای صنعتی براساس بودجهای که در اختیار داریم، بهبود بخشیم.
وی با بیان اینکه تعرفه اشتراک آب و برق از سوی وزارت نیرو برای شرکتهای توزیع برق و آبفا مشخص شده است، گفت: با افزایش قیمت، هزینههای نیرورسانی و تجهیزات از جمله؛ ترانس و... نیز افزایش یافته است.
کاهش تعرفههای سازمان نظام مهندسی برای سرمایه گذاران
مهدی پور با امضای تفاهم نامهای با سازمان نظام مهندسی در سالهای قبل اشاره کرد و افزود: براساس این تفاهم نامه مقرر شده بود که ۳۰ درصد تعرفه مربوط به ساختمانهای فلزی را به عنوان تعرفه سازههای صنعتی در نظر بگیریم، ولی طبق تفاهم نامهای که پارسال منعقد شد، این میزان تعرفه به ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافت و همه تلاش خود را برای کاهش هزینههای سرمایه گذاری به کار گرفته ایم، اما باید سرمایه گذاران باید بپذیرند که این هزینهها قسمتی از هزینههای سرمایه گذاری هستند.
وی با بیان اینکه هزینه تامین زمین ۲ تا ۳ درصد هزینه سرمایه گذاری را در بر میگیرد و هزینههای مربوط به نظام مهندسی و اشترکهای آب، برق و گاز قسمت جزئی از سرمایه گذاری هستند، ادامه داد: بنابراین وقتی فردی میخواهد در شهرکهای صنعتی سرمایه گذاری کند، باید صفر تا ۱۰۰ هزینههای از ساخت و ساز تا مربوط به بازار را برآورد کند تا بتواند موفق شود.