بهرهگیری از ظرفیتها ی جهاد دانشگاهی در زمینههای توسعه فناوری و انرژیهای تجدیدپذیر
تفاهم نامه همکاری چندجانبه جهاددانشگاهی و استانداری گیلان با هدف بهرهگیری از ظرفیتها و توانمندیهای این نهاد در زمینههای برنامهریزی و توسعه، فناوری انرژیهای تجدیدپذیر، امور فرهنگی و اجتماعی، اشتغال و کارآفرینی و ... به امضا رسید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، تفاهم نامه جهاددانشگاهی با استانداری گیلان با هدف بهرهگیری این استانداری از ظرفیتها و توانمندیهای نهاد انقلابی جهاددانشگاهی در زمینه برنامهریزی و توسعه، فناوری انرژیهای تجدیدپذیر؛ امور فرهنگی اجتماعی، اشتغال و کارآفرینی و دیگر تجارب این نهاد در حوزههای مختلف، در استانی مهمان پذیر به امضای حسن مسلمی نایینی رییس جهاددانشگاهی و دکتر اسدالله عباسی استاندارگیلان رسید.
آقای مسلمی نائینی در این مراسم با بیان اینکه مجموعه جهاددانشگاهی داری بیش از ۱۰۰ واحد سازمانی و مرکز بزرگ علمی و پژوهشی است گفت: از جمله این مراکز میتوان به پژوهشگاههای رویان، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، پژوهشکده سرطان معتمد اشاره کرد که هر کدام در حوزههای مختلف تخصصی فعالیت دارند.
وی در همین رابطه با اقدامات تأثیرگذار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی در حوزه درمان ناباروری و اصلاح نژاد دامهای سبک و سنگین اشاره کرد و گفت: این نهاد همچنین دارای دو دانشگاه بزرگ علم و هنر یزد و علم و فرهنگ در تهران است که در هر کدام آنها حدود ۸ هزار دانشجو از مقطع کاردانی تا دکترا مشغول تحصیل هستند.
رییس جهاددانشگاهی در این مراسم به فعالیت سه پارک علم و فناوری البرز، کرمانشاه و علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی اشاره کرد گفت: این پارکها در حوزههای مختلف فنی و مهندسی؛ پزشکی و... فعالیت دارند که پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی دربرگیرنده رشتههای علوم انسانی، هنری همچون داستان نویسی، انیمیشن و موسیقی و صنایع دستی است.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به استقرار مراکز و واحدهای این نهاد در تمام کشور افزود: جهاددانشگاهی در بیش از چهار دهه فعالیت خود همواره کوشیده تا به نیازهای کشور پاسخ دهد.
آقای مسلمی نائینی با بیان اینکه زمانی کشور نیازمند کار فرهنگی برای تربیت مدیران و اساتید در تراز انقلاب اسلامی داشت، کلیه فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها با محوریت جهاد دانشگاهی انجام میشد افزود: در برههای دیگر با توجه به نیاز به آموزشهای دانشگاهی و مهارتی این نهاد در این حوزه ورود کرد.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه بالغ بر ۴۰ هزار دانشجو در مراکز آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی مشغول به تحصیل هستند، گفت: علاوه بر رشتههای تخصصی و مهارتی، کارهای خوبی در رشتههای گردشگری و روانشناسی در حال انجام است.
آقای مسلمی نائینی با اشاره به راه اندازی واحدهای جهاددانشگاهی در همه استان ها، یادآور شد: کارهای بزرگ علمی و فناوری در حوزههای مخابراتی، نفت و انرژی همچون طراحی و تولید دکلهای نفتی و متههای حفاری، سیستم رانش قطار مترو ملی و... توسط این نهاد انجام شده است.
اسداله عباسی، استاندار گیلان نیز در دیدار با ریئس جهاد دانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی و از رویشهای انقلاب است و با اینکه باید وجه جهادی دارد، در عرصههای علمی و پژوهشی هم موفق عمل کرده است.
وی با اشاره به ظرفیت گیاهان دارویی در استان گیلان افزود: در استان گیلان بیش از ۱۰۰ نوع گیاهان دارویی ناشناخته در ارتفاعات رودسر، اشکورات، عمارلو و تالش داریم که اگر مانند گل گاوزبان و بابونه کار پژوهشی شود، میتواند باعث اشتغالزایی و هم تولید محصولات فرآوری شده جدید، شود.
آقای عباسی با اشاره به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: در حوزه گیلاهان دارویی آمادگی داریم منابع، امکانات، عرصه و ساختمان در اختیار پژوهشگران جهاددانشگاهی بگذاریم. با وجود ظرفیت و پتانسیل پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، میطلبد بخشی از این پتانسیلها هم به گیلان اختصاص یابد، زیرا در استان منابع انسانی و پژوهشی غنی داریم.
وی گفت: انتظارمان از جهاددانشگاهی این است که در امور خلاقیت و نوآوری و جوانگرایی را مدنظر قرار دهند تا کارها تحولی، جهادی و اثربخش باشند و اینکه امور را در رشت متمرکز نکنید و براساس پهنه مطالعاتی خدمات جهاددانشگاهی را در سراسر استان ارائه کنید.