پخش زنده
امروز: -
رئیس مركز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی گفت: هفته گذشته موافقتنامهای با یك شركت دانش بنیان مجرب در حوزه تولید واكسنهای نوتركیب نیوكاسل و ساخت مواد اولیه داروهای نادر و فرآوردههای دارویی بایولوژیك منعقد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، دكتر رضا سلطانعلی زاده رئیس مركز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در مصاحبه با برنامه علمی «روزنه» رادیو گفت وگو درباره تأمین داروهای بیماران نادر اظهار كرد: معاونت علمی از سالیان گذشته با ستاد زیست فناوری شروع به كار در موضوع سلامت و دارو و تجهیزات پزشكی و موضوعات مشابه كرده است.
وی افزود: به دنبال رویكرد جدید معاونت در ماههای اخیر، بحث ارز بری و اقتصادی علم و فناوری نیز مورد توجه قرار گرفت و ستاد سلامت را تشكیل دادیم تا موضوعات ارزبر و گلوگاهی كشور را در حوزه سلامت هدفگذاری كند.
رئیس مركز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی گفت: ما شركتهای فعال در اكوسیستم نوآوری را شناسایی میكنیم تا بر اساس ظرفیتهایی كه دارند برای آنها برنامه ریزی كنیم.
سلطانعلی زاده با اشاره به انعقاد موافقتنامهای بین معاونت علمی و یك شركت دانش بنیان باسابقه در حوزه تولید واكسنهای نوتركیب نیوكاسل و ساخت مواد اولیه داروهای نادر و فرآوردههای دارویی بایولوژیك در هفته گذشته اظهار كرد: این تفاهمنامه، یك زیرساخت جدید برای انجام كارهای جدید در حوزه سلامت و استفاده از ظرفیت تمام متخصصان محسوب میشود.
وی درباره مصرف برخی داروهای خاص كه مشابه ایرانی آنها در داروخانهها وجود دارد گفت: در برخی موارد، مواد اولیه دارویی و دز داروها با هم متفاوت است اما در خیلی موارد با زیرساختهایی كه ایجاد شده و همچنین با فعالیت متخصصان، ما محصولاتی داریم كه صادر میشوند و جزو محصولات با فناوری بالا به حساب میآیند.
رئیس مركز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی اضافه كرد: در حال حاضر شركتهای دانش بنیانی كه در سایت معاونت علمی هستند بر اساس فناوری و محصولاتی كه ارائه میدهند ارزیابی و نظارت میشوند و بعد مجوز میگیرند و لذا هموطنان میتوانند با خیال راحت از این داروها استفاده كنند و نگران نباشند.
سلطانعلی زاده در پاسخ به پرسشی درمورد امكان خودكفایی در زمینه تولید داروهای نادر توضیح داد: برنامه ریزی ما عمدتاً در زمینه تولید داروهایی است كه اقتصادی هستند اما درمواردی كه وابستگی و گلوگاهی وجود دارد نیز برنامههایی را اجرا كردیم و پیگیری میكنیم تا كشورمان از این موارد بی نیاز باشد.
وی در پایان اظهار كرد: معاونت علمی این آمادگی را دارد كه از افراد دانشگاهی، علمی و شركتهای دانش بنیان در تمامی حوزهها حمایت كند.