رئیس ام آی 6:
هوش مصنوعی دنیای جاسوسی را تغییر میدهد
ریچارد مور، مدیر آژانس اطلاعات خارجی بریتانیا روز چهارشنبه گفت: هوش مصنوعی دنیای جاسوسی را تغییر خواهد داد، اما جایگزین نیاز به جاسوسان انسانی نخواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از
پولیتیکو، ریچارد مور، رئیس ام آی ۶ (MI6) گفت: سرویس اطلاعات مخفی انگلیس، که بیشتر با نام MI۶ شناخته میشود، در حال رقابت برای استفاده از هوش مصنوعی برای پیشی گرفتن از دشمنان و جلوگیری از سواستفاده آنها از این فناوری است. او گفت هوش مصنوعی می تواند دنیای جاسوسی را تغییر دهد اما جایگزینی برای جاسوسان انسانی نخواهد بود.
او گفت: افسران در حال ترکیب مهارتهای خود با هوش مصنوعی و دادههای انبوه برای کارهای اطلاعاتی، از جمله شناسایی و مختل کردن جریان تسلیحات به روسیه برای استفاده علیه اوکراین هستند.
مور گفت: ام آی ۶ باید یاد بگیرد که چگونه بر فناوریهای جدیدی مانند هوش مصنوعی تسلط پیدا کند، زیرا دشمنان نیز همین کار را میکنند، به گونهای که انگلیس و متحدانش را تهدید میکنند.
او هشدار داد: شکی وجود ندارد که برخی از دشمنان ما آماده خواهند بود تا هوش مصنوعی را به روشهایی که بی پروا و خطرناک است توسعه دهند و این ما را نگران میکند. کنترل دادهها برای حاکمیت ملی حیاتی است.
دولتهای غربی به طور فزایندهای در روابط خود با چین بازنگری میکنند. دولتهای آمریکا، انگلیس، کانادا، سراسر اروپا و سایر کشورها در اوایل سال جاری استفاده از شبکه اجتماعی چینی تیک تاک را در تلفنهای مقامات دولتی ممنوع کردند. بسیاری از همین کشورها همچنین محدودیتهایی را برای استفاده از تجهیزات مخابراتی ۵G توسط غول فناوری چینی هوآوی در سالهای گذشته اعمال کردند.
این مداخلات با هشدارهای سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی مبنی بر اینکه دولت چین میتواند شرکتهای فناوری چین را ملزم به انجام جاسوسی، خرابکاری و اجبار اقتصادی از جانب خود کند، تحریک شد.
مور گفت: دولتها وظیفه دارند از دادههای تولید شده توسط شهروندان خود و پروژههای ملی، چه در حوزه بهداشت و چه در زیرساخت، محافظت کنند. اگر دادههای خود را به کشور دیگری بسپارید، در معرض خطر گرفتار شدن در دام دادهای قرار میگیرید که حاکمیت شما را تضعیف و شما را آسیب پذیر میکند.