پخش زنده
امروز: -
معاون شهرسازی شهرداری تهران اعلام کرد ایجاد محلات الگو در پایتخت با در نظر گرفتن رویکردهای علمی به منظور کاهش ترافیک و آلودگی هوا در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، حمیدرضا صارمی با بیان اینکه محلات الگو دارای ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند، گفت: یکی از دلایل نبود تعادل سرانه ها این است که اهالی یک محله، دلبستگی به مکان ندارند.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران در نظر دارد در مناطق دارای بافت فرسوده، محلات الگو ایجاد کند و دو منطقه ۱۹و ۲۱ داوطلب برای ایجاد «محله الگو» هستند، افزود: محلات الگو مرکزیت دارند و سرانه های خدماتی اعم از مسجد، فضای آموزش، بیمارستان، فضای سبز، ورزشی و... به طور کافی در آن در نظر گرفته می شود.
صارمی با بیان اینکه در این محلات، الگوی معماری ایرانی - اسلامی بسته به اقتضائات اجرایی می شود، اظهارداشت: در این نوع معماری، موضوعات مختلفی از جمله نور ساختمان، حریم امنیتی و... اهمیت ویژه ای دارد، به عنوان مثال ساختمان بگونهای طراحی خواهد شد که بتواند نور مناسب را برای بنا تامین کند و یا حریم امنیتی رعایت شود تا رفاه، آسایش و کیفیت زندگی در سکونت افزایش یابد.
معاون شهرسازی شهرداری تهران ادامه داد: لازمه داشتن «محلات الگو»، این است که مانند گذشته ها، مرز محلهای داشته باشیم، همچون محلات دولاب، عودلاجان و... که باید این مرزهای محله ای دوباره بازسازی شود و رویکرد ما در کلانشهری همچون تهران این است که مرکزیت را به محلات بازگردانیم، چراکه این مرکزیت سبب میشود که روابط اجتماعی گسترش و اعتماد و سرمایه اجتماعی افزایش یابد و وقتی همه افراد محلات یکدیگر را بشناسند، نوعی نظارت اجتماعی شکل می گیرد که موجب کاهش ناامنی در محلات می شود.
وی تاکید کرد: ایجاد «محلات الگو» هم در بعد معماری و هم در بعد شهرسازی مورد توجه قرار گرفته است.