پخش زنده
امروز: -
تهیه نوشیدنیهای خنک تابستانی فرصتی بسیار مناسب برای رفع خستگی روزانه و بازیابی آرامش به هنگام استراحت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ نوشیدن آب در روزهای گرم تابستانی اگرچه میتواند تشنگی را رفع کند، اما برای رفع گرما زدگی و افت فشار نوشیدنیهای بهتری را میتوان تهیه کرد. تهیه نوشیدنیهای خنک و سالم با میوهها و گیاهان پر خاصیت بهترین گزینه برای فصل تابستان است.
شربت خاکشیر و آبلیمو
مصرف شربت خاکشیر و آب لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی بسیار موثر میباشد. توجه داشته باشید که حتما از آب لیمو طبیعی برای تهیه شربت استفاده کنید، چرا که ویتامین C موجود در آن دارای خاصیت ضدعفونیکننده و تقویت کننده میباشد. توصیه میشود که هر ۳ روز یکبار یک لیوان لیمو طبیعی همراه با آب مورد استفاده قرار گیرد، از طرفی دیگر خاکشیر هم خاصیت خنک کننده دارد و مصرف آن بطور مداوم آکنه و جوشهای پوستی را از بین میبرد.
تخم شربتی
تخم شربت در واقع دانه گیاه ریحان بوده است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار بصورت شربت مورد استفاده قرار میگیرید. این دانهها پس از حل شدن در آب ساختاری ژلهای پیدا کرده و گزینهای مناسب برای رفع عطش میباشند. در طب سنتی ایران این نوشیدنی گوارا همواره به عنوان کاهش دهنده التهابات تنفسی، التهابات گوارشی و ادراری مورد استفاده قرار میگیرد.
شربت به لیمو و عسل
نوشیدنی تخم شربتی یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای خنک کنندهی تابستانی است.
شربت به لیمو یکی از انواع شربتهای سنتی و پر خاصیت میباشد که علاوه بر عطر و طعم آرامش بخش و خوبش، سرشار از خواص درمانی میباشد. برای تهیه شربت خنک کننده به لیمو، برگ آن را در آب بجوشانید، آن را با شیرین کننده مقوی عسل طعم دار کنید و سپس در یخچال بگذارید و آن را بصورت خنک سرو و نوش جان کنید.
آب هندوانه
آب هندوانه یک میوه تابستانی خوش طعم و آرامش بخش است که از گذشته تا کنون به عنوان پرطرفدارترین نوشیدنی خنک کننده مورد استفاده قرار میگیرد. در ماه رمضان میوهی هندوانه جز جدایی ناپذیر سفرههای افطار و سحر میباشد. طبع هندوانه سرد بوده و برای افراد گرم مزاج بسیار مناسب میباشد. جالب است بدانید که مربای پوست هندوانه نیز برای دفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی مورد استفاده قرار میگیرد.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از مناسبترین شربتها برای فصل سرما است. از گذشته تا کنون سکنجبین همراه با کاهو در جمعهای خانوادگی و دورهمیها سرو میگردد و جز خوش خوراکترین خوراکیها نیز میباشد. سکنجبین پر خاصیت از دو ترکیب عسل و سرکه تهیه میگردد و بهتر است برای افرادی که مزاج گرم دارند میزان سرکه را بیشتر در نظر بگیرید.
شربت نعناع
یکی از نوشیدنیهای خنک تابستانی شربت نعنا میباشد.. یک فنجان نعنا را با مقداری شربت آب قند رقیق و پس از یکساعت شربت را صاف و خنک کنید. نوشیدن شربت نعنا میتواند در رفع حالت تهوع و استفراغ به ویژه تهوع صبحگاهی بسیار موثر باشد.
انتخاب برخی از میوههای رنگی که کمی طبیعت سرد داشته باشند، میتواند گزینههای جذابی را به لیست آبمیوههای طبیعی و خنک تابستانی اضافه کند.