پخش زنده
امروز: -
مسئول تغذیه و تدارکات عملیات حج تمتع ۱۴۰۲، تامین غذای مناسب از نظر کمی و کیفی را از برنامههای اصلی امسال سازمان حج و زیارت اعلام کرد و گفت: امسال هیچگونه مسمومیت غذایی در میان زائران ایرانی نداشتیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی آقایی مسئول تغذیه و تدارکات عملیات حج تمتع ۱۴۰۲، درباره وضعیت تغذیه زائران در حج امسال اظهار کرد: موضوع تغذیه و تدارکات از مباحث بسیار مهم عملیات حج تمتع است و امسال تلاش شد این موضوع از جهات مختلف به بهترین شکل ممکن انجام شود.
وی ادامه داد: با آغاز عملیات حج و تشرف حجاج کشورمان به سرزمین وحی در سوم خرداد ماه، فعالیت آشپزخانههای مرکزی در مدینه منوره و مکه مکرمه آغاز شد و روزانه در هر وعده غذایی ناهار، شام و صبحانه گرم، براساس برنامه تدوین شده، غذایی برای زائران تهیه شد.
آقایی، میزان تهیه غذا برای زائران را در هر وعده غذایی پس از حضور همه زائران ایرانی در سرزمین وحی، حدود ۹۰ هزار پرس غذا ذکر کرد که از این تعداد، حدود ۵ درصد غذاها رژیمی بود.
آقایی اضافه کرد: برنامه غذایی زائران ایرانی با حضور کارشناسان تغذیه، متخصصان طب سنتی و کارشناسان حوزه تغذیه و تدارکات تدوین شده است.
مسئول تغذیه و تدارکات در موسم حج تمتع ۱۴۰۲ تصریح کرد: در سال جاری با تنوع غذایی که در برنامه تدوینی وجود داشت و عملکرد آشپزخانههای مرکزی، شاهد رضایت نسبی زائران درباره تغذیه بودیم و این میزان رضایت نسبت به سنوات قبل رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه امسال در موسم حج تمتع ۴ آشپزخانه مرکزی مکانیزه و با امکانات مناسب و وجود نیروهای متبحر و با تجربه به حجاج خدمت رسانی میکردند، گفت: آشپزخانههای الافندیه و ابوجدایل در مکه و احد و بدر در مدینه منوره کار طبخ و توزیع غذای زائران ایرانی را انجام داده اند.
آقایی با قدردانی از زحمات آشپزهای حاضر در آشپزخانههای مدینه و مکه، افزود: آشپزها شبانه روزی و با وجود گرمای شدید هوا، تلاش کرده اند رضایت زائران کشورمان را جلب کنند و خدمات رسانی آنها تا زمان حضور آخرین زائران ادامه دارد.
وی اضافه کرد: دو آشپزخانه بین راهی نیز برای تامین غذای گرم زائرانی که از مدینه به مکه مشرف میشدند و زائرانی که از مکه به مدینه تشرف مییابند در حج امسال راه اندازی شد و غذای با کیفیت و بهداشتی تقدیم زائران ایرانی شد.
آقایی گفت: کیفیت غذا از زمان تهیه مواد غذایی تا طبخ و توزیع آن دائم از سوی کارشناسان کنترل شده است و هیچ مشکلی در این زمینه نداشتیم.
وی افزود: در حالی که برخی کشورهای حاضر در عربستان برای زائران خود غذای گرم طبخ و توزیع نمیکنند و یا اینکه برخی زائران کشورهای دیگر غذای خود را از بیرون تهیه میکنند و گاه دچار مشکلات بهداشتی یا حتی مسمومیت میشوند، اما، جمهوری اسلامی ایران برای حفظ سلامت و توجه به ذائقه زائران خود در این زمینه کاملاً متفاوت عمل میکند.
آقایی ادامه داد: آشپزخانه بزرگ الافندیه در مکه در ایام پیک حضور زائران توانایی طبخ ۷۵ هزار پرس غذا و آشپزخانه ابوجدایل نیز در همین شهر ظرفیت طبخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ غذا دارد و همین آشپزخانهها غذای گرم و مطبوع ایام تشریق را برای زائران ایرانی تهیه کردند.
مسئول تغذیه و تدارکات در موسم حج تمتع اظهار کرد: در مدت اقامت زائران ایرانی در شهرهای مکه و مدینه، علاوه بر تامین غذای گرم و با کیفیت، میوههای تازه و مناسب نیز روزانه در اختیار آنان قرار گرفته است.
وی بر ضرورت آسیب شناسی و بهره مندی از ایدههای نو در تغذیه و تدارکات حج تاکید و اضافه کرد: امیدواریم با احصای نقاط قوت و ضعف و اهتمام ویژه به این موضوع، خدمات رسانی در حوزه تغذیه برای زائران ایرانی خانه خدا در سالهای آتی باز هم بهتر شود.
گفتنی است؛ امسال از سوم خرداد تا دو تیرماه بیش از ۸۷ هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی برای انجام مناسک حج تمتع راهی سرزمین وحی شدند و پس از انجام مناسک، روند بازگشت آنها از دوازدهم تیرماه آغاز شده است.
در حال حاضر، حدود ۲۰ هزار حاجی ایرانی در شهرهای مکه مکرمه و مدینه منوره حضور دارند که همه آنها تا سوم مرداد بتدریج وارد کشور خواهند شد.