پخش زنده
امروز: -
مهندس ارشد سامانههای پرواز هوشمند ناسا گفت که تونل باد جدید این آژانس فضایی پس از ۴۰ سال پژوهش و تلاش در حال آماده شدن است و احتمالا در سال ۲۰۲۵ راهاندازی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فیز، به گفته «چارلز مایک فرموکس» (Charles Mike Fremaux) مفاهیمی، چون ماشینهای پرنده، گردشگری فضایی و ورود مجدد ایمن به زمین برای فضانوردانی که از مریخ باز میگردند، هنوز مانند داستانهای علمی-تخیلی هستند، اما برخی از آنها مدت زیادی در این وضعیت باقی نخواهند ماند.
این مفاهیم به ویژه در مورد ایمنی عمومی در بیش از ۴۰ سال اخیر در حال ساخت اولین تونل باد جدید خود بوده است. «تاسیسات تحقیقاتی دینامیک پرواز» (FDRF) ناسا، طرحی است که فرموکس به مدت ۲۵ سال آن را دنبال کرده و میگوید که جایگزین دو تونل باد کوچکتر با قدمت حدود ۸۰ سال خواهد شد. جدیدترین و بزرگترین مرکز، «تأسیسات ملی ترانسونیک» (National Transonic Facility) است که در سال ۱۹۸۰ ساخته شد.
بسیاری از هواگردهای جدید به فناوری «برخاستن و فرود عمودی الکتریکی» (eVTOL) بستگی دارند. با وجود دهها یا حتی صدها وسیله نقلیه خصوصی در راههای هوایی، پژوهشی لازم است تا بفهمیم وسایل نقلیه چگونه در شرایط واقعی واکنش نشان میدهند. فرموکس انتظار دارد که برخی از این فناوریها تا سال ۲۰۴۰ یا زودتر به فناوریهای متداول تبدیل شوند.
اکنون، تاسیسات تحقیقاتی دینامیک پرواز همراه با آزمایش نسل بعدی هوانوردی تجاری و زمینی میتواند پشتیبانی آزمایشی را برای ورود و فرود مأموریتهای بازگشت از ماه و مریخ و همچنین اکتشاف در سیاره زهره و قمر «تایتان» سیاره زحل فراهم کند. این طرح از اکتشافات فضایی با حضور انسان پشتیبانی میکند و امکان فرود و ورود مجدد ایمن به زمین را برای سرنشینان ماموریت به مریخ فراهم میسازد.
فرموکس ادامه داد: این پژوهش مشابه تحقیقاتی خواهد بود که ناسا لانگلی برای نزدیک به ۱۰۰ سال انجام داد، زیرا ترافیک هوایی عمومی و خصوصی از وضعیت غیرقابل تصور به مرحلهای رسیده که زندگی بدون آن غیر قابل تصور است.
این اطلاعات در نشست «مرکز علوم هوا و فضای ویرجینیا» (Virginia Air and Space Science Center) در همپتون ارائه شدند.