پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: درصورت سرمایه گزاری بیشتر پژوهشگاهها و دانشگاهها در صندوقهای پژوهش و فناوری، حمایت از شرکتهای دانش بنیان محقق میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدعلی زلفی گل در مراسم رونمایی از ساختمان جدید پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری که قرار است میزبان ۳۰ شرکت دانش بنیان فعال در امور دارویی و زیست فناوری باشد افزود: در ابتدای ورودم در وزارتخانه با توجه به اینکه توسعه زیست بوم فناوری مد نظر ما بود معاونت فناوری و نوآوری را تاسیس کردیم که بتوانیم پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد را منسجمتر مدیریت کنیم.
وی گفت: در این مسیر موفق بودیم و امروز ما در پژوهشگاه مهندسی ژنتیک مشاهده میکنیم که از ظرفیت بخش خصوصی، رئیس پژوهشگاه استفاده و ساختمان نیمه تمام را تکمیل کرد تا امکان خدمات دهی به شرکتهای دانشبنیان در این فضا فراهم شود و حضور این شرکتها در پژوهشگاه میتواند ارتباط بین علم و فناوری را برقرار کند. وزیر علوم گفت: شرکتهای دانش بنیان این ویژگی را دارند که بین صنعت و دانشگاه رابط خوبی باشند و این رابط توسط معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم توسعه پیدا میکند.
وی افزود:ما هرجا از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه فناوری و علم استفاده کنیم سرعت پیشرفتمان چند برابر میشود
آقای زلفی گل ادامه داد: ما در بازدید از این شرکتهای دانش بنیان دیدیم جوانان نخبه زیادی جذب کرده، به آنها میدان داده و از ظرفیت علمی آنها استفاده کرده اند و اکنون بخش قابل توجهی از محصولات دارویی این شرکتهای دانشبنیان نه تنها در داخل تولید میشود بلکه صادر هم میشود.
آقای زلفی گل افزود: ما در وزارت علوم کمک خواهیم کرد و بسترسازی میکنیم تا زیرساختها توسعه پیدا کند و شاهد توسعه هرچه بیشتر شرکتهای دانشبنیان باشیم.
وزیر علوم گفت: ما میتوانیم در توسعه ظرفیت صندوقهای پژوهش و فناوری که در تمام استانها وجود دارد و در حقیقت به امر پژوهش کاربردی کمک میکند نقش داشته باشیم و در هیئتهای امنا کمک میکنیم تا پژوهشگاهها و دانشگاهها میزان سرمایهگذاری شان را در صندوقهای پژوهش و فناوری ارتقا دهند تا از تعداد بیشتری هستههای فناور و شرکتهای دانش بنیان بتوانیم حمایت کنیم.
وی گفت: شرکتهای دانش بنیان بر اساس منویات مقام معظم رهبری باید توسعه کمی و کیفی پیدا کند و ما باید بسترهای نرمافزاری، سختافزاری و مغز افزاری آنها را توسعه دهیم.