پیشرفت ۹۸ درصدی نیروگاه گازی فولاد مبارکه
نیروگاه گازی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه با پیشرفت ۹۸ درصدی، پس از طی مراحل آزمایشی به زودی به بهرهبرداری میرسد.
![پیشرفت ۹۸ درصدی نیروگاه گازی فولاد مبارکه پیشرفت ۹۸ درصدی نیروگاه گازی فولاد مبارکه](/files/fa/news/1402/4/27/9904686_433.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ از این طرح بهعنوان سریعترین طرح احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور از زمان انعقاد قرارداد تا مرحله سنکرون یاد میشود. شرکت فولاد مبارکه اصفهان که همیشه به عنوان یکی از بنگاههای اقتصادی پیشران در تأمین زیرساختهای حیاتی برای کشور نقش مهمی را ایفا میکند به علت محدودیت برق در فصول گرم سال، از پارسال احداث نیروگاه سیکل ترکیبی را در دستور کار خود قرار داد.
این نیروگاه، نسل جدیدی از نیروگاههای سیکل ترکیبی است که دارای بهرهوری حدود سه برابری نسبت به نیروگاههای نسل قبل است و این طرح با مشارکت مپنا با رکوردی خیرهکننده از نظر زمان انعقاد قرارداد تا بهرهبرداری، در بخش نیروگاه گازی نخست با پیشرفت ۹۸ درصدی در حال گذراندن آزمایش و بررسی نهایی است و در ماه آینده، زودتر برنامه زمانبندی سنکرون به بهرهبرداری میرسد.
به گفته مدیر اجرایی طرحهای انرژی و سیالات فولاد مبارکه، رکورد اجرا و سرعت بسیار بالای طرح بهگونهای است که تاکنون هیچ نیروگاه گازی در کشور در مدتزمان ۱۶ ماهه به مراحل سنکرون و راهاندازی نرسیده و به همین علت این نیروگاه در نوع خود منحصربهفرد است.
آقای حمیدرضا خسروانیپور افزود: بر اساس نظر تکنولوگهای خارجی و همچنین تجارب قبلی ساخت نیروگاه در کشور و احداث نیروگاه گازی در کمتر از ۲۴ ماه امکانپذیر نبوده است که از ابتدای طرح با هدفگذاری و برنامهریزی دقیق و تأمین منابع مقرر شد نیروگاه گازی نخست در مدت ۱۶ ماه به سنکرون و بهرهبرداری برسد.
براساس این گزارش؛ در این طرح تاکنون بیش از ۱۱۷ هزار مترمکعب خاکبرداری و حدود ۲۰ هزار مترمکعب بتنریزی و به میزان ۲۰۰۰ تن اسکلت فلزی ساخت، بازرسی و نصبشده و به میزان حدود ۳۰۰۰ تن تجهیزات در واحد گازی اول و دوم نصبشده است که این آمار بهجز فعالیتهای اجرایی در قسمت برق، اتوماسیون و ابزار دقیق و امور اجرایی واحد بخار است که بهموازات و با استفاده از شناوری فعالیتها در دست اجرا است.
لازم به ذکر است؛ علاوه بر نیروگاه گازی نخست با پیشرفت ۹۸ درصدی، نیروگاه گازی دوم نیز با پیشرفت ۹۶.۴ درصد در حال عبور از مراحل نهایی برای آمادهسازی و راهاندازی در حدود دو ماه پس از نیروگاه نخست است.