پخش زنده
امروز: -
با اصلاح ژنتیک درختان شرایط برای تولید الیاف کارآمدتر مهیا میشود و آلودگیهای ایجادشده توسط صنعت تولید کاغذ نیز کاهش میابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ براساس مطالعه محققان در «دانشگاه ایالتی اوهایو»، درختان امروزی بهلطف دیاکسیدکربن ۳۰ درصد بزرگتر هستند. بااینحال، تولید الیاف چوب برای کاغذ، بستهبندی، نساجی و سایر محصولات الیافی، بازدهی و بهرهوری کمتری داشته است. به همین دلیل اکنون دانشمندان به فناوری ویرایش ژن کریسپر (CRISPR) روی آوردهاند تا چوبی را طراحی کنند که لیگنین (نوعی پلیمر) مناسبتری برای تولید الیاف دارد.
محققان این طرح عنوان کردند؛ امکان جداسازی الیاف از چوب تا حد زیادی توسط لیگنین مشخص میشود که یک بیوپلیمر مقاوم در برابر تخریب شیمیایی و آنزیمی است.
محققان با استفاده از رویکرد خود، ترکیب اصلاحشدهای از چوب درخت صنوبر تولید کردند که در آن فناوری ویرایش ژن کریسپر نسبت کربوهیدرات به لیگنین چوب را تا ۲۲۸ درصد افزایش داد. این امر شرایط را برای تولید الیاف کارآمدتر فراهم میکند.
علاوهبراین، درختانی که دارای لیگنین کمتری هستند، میتوانند آلودگیهای ایجادشده توسط صنعت تولید کاغذ را کمتر کنند. چوب اصلاحشده نقاط ضعف تولید الیاف را کاهش میدهد و میتواند بهرهوری بیسابقه، فرصتهای زیستاقتصادی و مزایای زیستمحیطی را بههمراه داشته باشد.