پخش زنده
امروز: -
با وجود گذشت ۳۰ سال از تدوین قانون تحویل حجمی آب کشاورزی، این قانون بطور کامل اجرا نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قانون تحویل حجمی آب در برنامه دوم در اوایل دهه هفتاد به منظور صرفه جویی در آب مصرفی بخش کشاورزی تدوین شد، اما این قانون هنوز بطور کامل اجرا نشده است.
هدایتی معاون دفتزر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی میگوید:تحویل حجمی آب به فرایندی گفته میشود که در آن بر مبنای الگوی کشت و نیاز آبی یک گیاه مشخص در زمان و مکان مناسب، آب تحویل داده شود.
سینی ساز کارشناس سیاست گذاری آب میگوید تا کنون ۱۲۰ هزار نقطه به صورت اولیه شناسایی شده که نیازمند تجهیز با ابزارهای کنترلی هوشمند هستند.
سینی ساز افزود، اما از این میزان ۱۵ هزار نقطه چیزی نزدیک به دوازده و نیم درصد توسط وزارت نیرو در اولویت مطالعات قرار گرفته و از سال ۸۸ به این طرف از این میزان حدود ۳۱۵۰ نقطه یعنی کمتر از دو و شش دهم درصد به ابزارهای هوشمند پایش مصرف آب کشاورزی تجهیز شده است.
وزارت نیرو این آمار رو تائید و اعلام کرده فقط ۳۱۵۰ نقطه کار تجهیز پایش هوشمند آب مصرفی کشاورزان راه افتاده، اما در همین نقاط که وزارت نیرو کارش را انجام داده است وزارت جهاد کشاروزی در برخی جاها کم کاری کرده و با آب رسانی سنتی آب هدر میرود.
هدایتی در این باره میگوید وقتی شبکه یک و دو توسط وزارت نیرو تکمیل میشود به تناسب معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی باید شبکه ۳ و ۴ را احداث کند.
به گفته هدایتی حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار نیازمند احداث است که از این میزان یک و شش دهم میلیون هکتار کامل شده و نزدیک به یک و ۲ دهم میلیون هکتار از اراضی نیازمند توسعه شبکه هاست.
طبق قانون توزیع عادلانه آب و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی، وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی مکلف هستند با تحویل حجمی آب و روشهای نوین، آب را با کمترین هدر رفت به کشاورزان برسانند.