پخش زنده
امروز: -
برای نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه باید برای هر فرد، خانواده و جامعه برنامه ریزی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، کارشناس حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای استان گفت: حفظ فرهنگ حجاب و عفاف نیازمند حرکتی پویا و هدفمند است و نهادینه سازی فرهنگ حجاب و عفاف به عنوان یکی از ضرورتهای باورهای دینی مستلزم برنامه ریزی صحیح و هدفمند در سه حوزه فرد، خانواده و جامعه است.
حجت الاسلام اکبری مطلق افزود: پیش از برنامه ریزی صحیح باید عناصر مفهومی، چون فرد انسانی، خانواده و جامعه را در زمینه فعالیت علمی و فرهنگی به خوبی شناخته و جایگاه هر یک را بررسی کرد و سپس در سه مرحله نهادینه سازی (تعمیق)، گسترش فرهنگ (ترویج) و حفظ و پاسداری از باورهای ترویج شده (تحفیظ)، با استفاده از ابزار و شیوههای کاملاً مدرن و مؤثر به فعالیت پرداخت.
وی گفت: برای اجرایی و عملیاتی شدن هر یک از مراحل گفته شده، به حرکت جمعی پویایی در نهادهای فرهنگی اعم از خصوصی و دولتی نیاز است که اگر این هم سویی و هم پوشی در سطح فراگیر صورت نگیرد، نتیجه مطلوب بدست نمیآید و گستره عمل فرهنگی هم، چون گذشته، به گروه و دوره خاصی محدود خواهد شد.
کارشناس حوزه و دانشگاه افزود: بنابراین، برای نهادینه سازی، گسترش و حفظ فرهنگ عفاف و حجاب باید از همه توانایی ها، اختیارات و امکانات موجود در نهادهای کشور بهره گرفت چرا که هر یک از نهادهای آموزش و پرورش، حوزهها، دانشگاهها، نهادهای اقتصادی و فرهنگی و حتی بهداشتی کشور در رسیدن به هدف مورد نظر نقش بسزایی دارند.
حجت الاسلام اکبری مطلق به تاثیرگذاری تصویر و فیلم برای نهادینه کردن این مقوله هم اشاره کرد و افزود: هر چه در این رابطه هم بیشتر تلاش شود میتوان بیشتر در مقابل رسانههای خارجی ترویج دهنده بیحیایی و بیحجابی در جامعه ایستاد.
وی با اشاره به این موضوع گفت: نقش حکومت اسلامی در ایجاد و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، انکارناپذیر و در نگاهی عمیق تر، ضروری و اساسی است.
کارشناس حوزه و دانشگاه با اشاره به این که بخشی از احکام اسلام ویژگی پیشگیری و بازدارندگی دارد افزود: مثال عینی در این رابطه مربوط به روابط دختر و پسر است که اگر در این باره محدویتهای مربوط در نظر گرفته نمیشد جریانات جبران ناپذیری اتفاق میافتد.
حجت الاسلام اکبری مطلق گفت: حجاب هم با همین فلسفه در دین اسلام آورده شده و هدف فقط پیشگیری است و در بسیاری از مسائل دینی باید با همین نگاه به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به نگاه عمیق دین اسلام به جایگاه زن افزود: امنیت اخلاقی همان فضایل انسانی است که عمل کردن به آن زمینهساز آرامش فکری، روحی وروانی بوده و باعث تحکیم امنیت اجتماعی همه افراد بشر، بهخصوص بانوان میشود.
کارشناس حوزه و دانشگاه گفت: جامعهای که امنیت آن در همه ابعاد فردی، اجتماعی، سیاسی، معنوی و اقتصادی کامل باشد، فساد و ناهنجاریهای اخلاقی کاهش خواهد یافت.
حجت الاسلام اکبری مطلق افزود: در گذشته زن ارزش خود را داشته است، اما در طول ۱۰۰ سال گذشته عریانی برای سو استفاده از زن را رواج دادند و امروز در کشور ما هم افرادی تلاش میکنند که زن مسلمان ایرانی را به این سمت پیشببرند که باید با بهره گیری از آموزههای دینی و ترویج آن از طریق تصویرسازی مناسب به مقابله با آنها بپردازیم.