پخش زنده
امروز: -
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی: از نظر منابع ارزی برای بخش کشاورزی هیچ محدودیتی نداریم و اگر طرح بخش خصوصی کشاورزی به ارز نیاز داشته باشد، مشکل دریافت تسهیلات نخواهد داشت.
سید صفدر حسینی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر گفت: مهمترین کارکرد صندوق، پرداخت وام ارزی است اما مجلس شورای اسلامی اجازه ۱۰ درصد پرداخت تسهیلات ریالی در سال نخست فعالیت این صندوق نیز داده است.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در حاشیه چهارمین کنگره خانه کشاورز افزود: پارسال 10 درصد تسهیلات ریالی برای صنعت در نظر گرفته شد که امیدواریم این موضوع مانند حساب ذخیره ارزی نشود چون در بودجه امسال 2 درصد نیز به کمیته امداد اختصاص یافت که مسیر نادرستی است و موجب رشد منفی اقتصادی با تورم بالا می شود.
صفدر حسینی گفت: بخش کشاورزی با دیگر بخش ها متفاوت است ، ارزبری کمی دارد و همه ارز را صنعت جذب می کند.
وی با اشاره به این که در سال 90 و 91 از صندوق توسعه ملی 3451 میلیارد تومان با بانک کشاورزی و صندوق حمایت سرمایه گذاری کشاورزی قرارداد بسته شده است ، گفت: این رویکرد ، سیاست خوبی نبوده و بد عمل شده است.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: در شرایط تحریم باید این منابع مدیریت می شد و به 100 تا 200 طرح مهم کشاورزی در مناطق ایران تسهیلات داده می شد در حالی که به 110 هزار طرح تسهیلات داده شده است و کارکرد درستی از صندوق توسعه ملی نیست.
وی اضافه کرد: باید صندوق را از این وضع خارج کنیم و به بانک کشاورزی و سایر بانک ها 25 درصد منابع کشاورزی داده شود و منابع این صندوق با سیاست گذاری درست و با بازده و برگشت سرمایه ، هزینه شود.
صفدر حسینی تصریح کرد : در سال جاری نیز 2850 میلیارد تومان با بانک کشاورزی و سایر بانک ها قرارداد بسته شده است.
وی با اشاره به این که حدود 300 میلیارد تومان از سال های قبل برای کشاورزی وجود دارد و امسال نیز حدود 2500 تا 3000 میلیارد تومان داده می شود ، از نظر منابع ارزی نیز بخش کشاورزی هیچ محدودیتی نداریم و اگر طرح بخش خصوصی کشاورزی به ارز نیاز داشته باشد ، مشکل دریافت تسهیلات نخواهد داشت.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: در جاهایی که طرح های تولیدی ، تأمین آب ، باغ ، دامپروری و توسعه انها اجرا می شود از نظر ارزی و ریالی می توانیم تأمین کنیم.
وی گفت : البته به این معنی نیست بانک ها فکری نکنند و فقط همین منابع صندوق را استفاده کنیم.
صفدر حسینی اضافه کرد: باید آورده کشاورزان و بانک را در نظر بگیریم و از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کنیم ، این روش ، کارسازتر است و منابع بیشتری به این بخش می آورد.
صفدر حسینی گفت : در سال 90 و پارسال 7638 میلیارد تومان قرارداد با بانک های عامل برای بخش کشاورزی بسته شده است و 6700 میلیارد تومان هم پرداخت شد.
وی با اشاره به این که صندوق توسعه ملی این پول را در اختیار بانک ها قرار می دهد و توقع دارد به کشاورز داده شود ، گفت: هرکاری خارج از این رویه ، خلاف و خیانت محسوب می شود.