درک خصوصیترین افکار انسان با ایمپلنتهای مغزی مجهز به هوش مصنوعی
ایمپلنتهای مغزی مجهز به هوش مصنوعی میتوانند خصوصیترین افکار انسان را بفهمند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سازمان آموزشی- علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) زنگ خطر را در مورد فناوری عصبی بهصدا در آورده است و هشدار میدهد که سرعت پیشرفت سرسامآور هوش مصنوعی، برای حقوق بشر و حریم خصوصی ذهنی مردم، بهعنوان تهدید در نظر گرفته میشود.
یونسکو در کنفرانس بینالمللی پاریس اعلام کرد: «برای رسیدگی به نگرانیهای بالقوهی حقوق بشری فناوری نوروتِک (NeuroTech)، چارچوب اخلاقی ارائه خواهیم داد.»
گابریلا راموس، دستیار مدیرکل علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در این باره گفت: «ما در حال حرکت به سمت دنیایی هستیم که در آن، الگوریتمها ما را قادر میسازند فرایندهای ذهنی افراد را رمزگشایی کنیم و به طور مستقیم مکانیسمهای مغزی را که زیربنای نیتها، احساسات و تصمیمهای آنها هستند دستکاری کنیم.»
بهطور کلی نوروتک، دستگاههای الکترونیکی مثل رابطهای کامپیوتری مغز را توصیف میکند که به مغز یا سیستم عصبی شما متصل میشود. این دستگاهها با عنوان ایمپلنتهای مغزی نیز شناخته میشوند.
فناوری ایمپلنت مغزی به طور معمول برای مقاصد پزشکی مثل کمک به افراد فلج برای حرکت مجدد یا بازیابی بینایی یا شنوایی کاربرد دارد، اما پیشرفتهای اخیر، کارشناسان را در مورد تهاجم بالقوهی این فناوری نگران کرده است.
براساس گزارش جدید یونسکو که ماریاگرازیا اسکوئیچیارینی، اقتصاددان یونسکو آن را تهیه کرده، سرمایهگذاری در شرکتهای فناوری عصبی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، به بیش از ۳۳ میلیارد دلار افزایش یافته است که نشان از رشد ۲۲ برابری دارد، همچنین حجم عظیم سرمایهای که به صنعت نوروفناوری تزریق میشود نیز نگرانیهایی ایجاد کرده است. در همین حال تعداد اختراعات مرتبط با نصب این تراشهها در بدن انسان در یک بازه زمانی دو برابر شده است.