پخش زنده
امروز: -
نشست تخصصی فعالان حوزه خانواده و آئین اهدای احکام رویداد ملی «خانواده و فرهنگ عامه» با حضور معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، اعضای شورای سیاستگذاری، مسئولان کارگروهها و مشاوران زنان و خانواده دستگاهها در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، انسیه خزعلی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در این نشست، گفت: در رویداد ملی «خانواده و فرهنگ عامه» بنا داریم به فرهنگ به عنوان زمینهساز و نمایانگر تمدن در زمینه خانواده بپردازیم.
خانم خزعلی با ابراز تأسف از اینکه در حوزه فرهنگ با کمبود برنامه تخصصی، مهارتی مواجهیم با ابراز امیدواری از اینکه این برنامه در این حوزه با توفیق روبرو شود افزود: هدف از این رویداد، تثبیت فرهنگ خوب و میراث ناملموسمان در حوزه خانواده و اصلاح و ترفیع مواردی که نیاز به فرهنگسازی دارد، است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه رویداد «خانواده و فرهنگ عامه» امسال در سطح ملی و اختتامیه آن در سطح بینالمللی برگزار خواهد شد، گفت: گروههایی با همه کسانی که دست اندرکار مسائل فرهنگی هستند از قبیل شورای فرهنگ عمومی، سازمان صدا و سیما، میراث فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ارتباطات، سازمان محیط زیست، شهرداری تهران و کانون پرورش فکری، تشکیل شده است.
وی افزود: این رویداد در سطح ملی تا یک سال متناسب با بوم و منطقه جغرافیایی استانها برگزار میشود و سال آینده اختتامیه آن به شکل بینالمللی برگزار خواهد شد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره گروههای تشکیل شده برای فعالیت در این رویداد، افزود: ما ۹ گروه را ایجاد کردهایم. این ۹ گروه دارای سرگروهها و دبیران متخصصان این امر هستند که ظرفیتهای کشور درخصوص خانواده را شناسایی میکنند.
در رویداد ملی «خانواده و فرهنگ عامه»، ۹ کارگروه مدیریت و تربیت خانواده، موفقیت و مهارت خانواده، سلامت، جمعیت و نشاط خانواده، بازی و اوقات فراغت خانواده، محیط زیست و نقش خانواده، سفره و تغزیه خانواده، رسانه خانواده، مد و لباس خانواده و فرهنگ و میراث ناملموس خانواده، فعالیت خواهند کرد.
محسن احمدومند، دبیر کارگروه مدیریت خانواده در این نشست با اشاره به آغاز این رویداد و اجرای آن در طول یک سال آینده گفت: همه خدمات و فناوریهایی که از دل خانواده و برای خانواده طراحی میشود، مورد هدف است و برای این هدف آموزش، پژوهش، گفتمانسازی و هدایت را در دستور کار داریم.
وی از برگزاری همایش ملی مدیریت خانواده ذیل این رویداد خبر داد و افزود: پویش ملی کسب و کارهای خانوادگی دوستدار خانواده از دیگر برنامههای ماست. سکوی مدیریت دانش برای فعالان خانواده به منظور پیدا کردن الگوهای خوب نیز انجام خواهد شد. رویداد یک روزه بازیآموزی مدیریت خانواده نیز برگزار میشود.
مدیر بخش محیط زیست رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه هم در این نشست با تأکید بر تربیت محیط زیستی جامعه، گفت: در حوزه محیط زیست با سه گام آگاهی، تغییر نگرش و تغییر رفتار به این موضوع ورود میکنیم. آموزش مهارت سبک زندگی پایدار در حوزه محیط زیست نیز هدف ماست.
وی از برگزاری سه رویداد محیط زیستی نیز خبر داد و گفت: رویداد ملی را طراحی میکنیم که تا مرحله محلی پیش خواهد رفت. بازی مبادله، خانه تکانی سبز، فروش و حمایت در این حوزه برگزار میشود.
جلالی، مسئول کارگروه خانواده و فرهنگ و میراث ناملموس نیز گفت: تمرکز ما بر هویت ایرانی _ اسلامی است و تلاش داریم در این رویداد در حوزه اقلیمهای مختلف ظرفیتها را شناسایی و معرفی کنیم. ۷۰ آیین ما ثبت جهانی شده است و در تقویم یک ساله این آئینها را بیشتر مطرح کنیم.
تأملی، مسئول کارگروه بازی و اوقات فراغت نیز در این نشست گفت: بازی زبان مشترکها بین نسلهاست. تلاش میکنیم در این رویداد محورهای مردمی را فعال کنیم. سه برنامه اصلی داریم که شامل رویداد کسب و کارهای (استارتاپی) بازی خانوادگی، نمایشگاه ترویجی بازی خانوادگی و جمعه بازی خانوادگی است.
تک فلاح، مسئول کارگروه رسانه هم گفت: امیدواریم بتوانیم در این رویداد رسانه خانواده را معرفی کنیم. بخشهای پویشی، آموزشی و رقابتی محور برنامههای ماست.
مسئول کارگروه سفره ایرانی نیز درباره برنامههای این کارگروه گفت: معرفی سفره اصیل ایرانی مبتنی بر جغرافیای فرهنگی و غذایی ایرانی، بررسی آثار اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تربیتی مرتبط با فرهنگ غذایی در خانواده، رویکرد اصلاح سبک غذایی سالم ایرانی با کمک بانوان ایرانی، احیای هویت معنوی سفره سازی سالم و ... محورهای برنامههای ماست.
محمدی افزود: به همین منظور نمایشگاه الگونشان، غرفههای سبک زندگی، رویدادهای خانواده محور، سفره بینالمللی و جشن پایانی خواهیم داشت.
مهدیه محمدتقیزاده مسئول کارگروه موفقیت و مهارت نیز گفت: شاخصهای موفقیت خانواده در این کارگروه احصا شد و راههای رسیدن به این موفقیت نیز طراحی شده است از جمله برنامه آموزشی برای خانواده، ترویج فرهنگ احترام به خانواده و ... نیز در قالب برنامههایی اجرا خواهد شد.
اردبیلی، عضو شورای سیاستگذاری این رویداد نیز اعلام کرد: ویژگی خاص این رویداد توجه به خانواده به عنوان یک نهاد اصیل و تغییر دهنده و هدایت کننده فرهنگ عامه است.
در ادامه این نشست، مراسم اعطای احکام دبیران این رویداد نیز برگزار شد.