پخش زنده
امروز: -
شمار فزایندهای از فروشگاهها در انگلیس از سامانه تشخیص چهره مجهز به هوش مصنوعی برای شناسایی افرادی که به طور متناوب دست به سرقت از مغازه میزنند، استفاده میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از سی ان ان از لندن، شمار فزایندهای از فروشگاهها در انگلیس از سامانه تشخیص چهره مجهز به هوش مصنوعی برای شناسایی افرادی که به طور متناوب دست به سرقت از مغازه میزنند، استفاده میکنند. این در حالی است که گروههای حقوق بشری، این اقدام را گسترش «امنیت به سبک فرودگاه ها» در خیابان خوانده اند.
سیمون گوردون، بنیانگذار شرکت نظارتی فیس واچ Facewatch در انگلیس به سی ان ان گفت: تقاضا برای محصول او "به طور تصاعدی" افزایش یافته است، زیرا وقوع دزدی و خشونت در فروشگاهها در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است. وی در این باره گفت: "ما صرفا برای جلوگیری از جرم تلاش میکنیم. "
این سامانه بدین شکل کار میکند که هنگامی که یک مدیر فروشگاه میداند یک کالا به سرقت رفته است - به عنوان مثال، هنگام تهیه موجودی از کالاها- فیلمهای ضبط شده توسط دوربینهای امنیتی را برای شناسایی سارق بررسی میکند. سپس، مدیر وارد سامانه فیس واچ میشود، که از تمام مشتریانی که در آن روز وارد فروشگاه شدهاند، ویدیو تهیه کرده است، تا بدین مظنون را در فیلمهای شرکت پیدا و حادثه را ثبت کند.
گوردون در این باره گفت: "سپس ما رویداد را بررسی میکنیم، مطمئن میشویم که عمل خلاف را توصیف میکند و سپس رویداد را وارد سامانه میکنیم. هر زمان که همان شخص سعی کند دوباره وارد فروشگاه شود، مدیر یک هشدار در تلفن خود دریافت میکند و میتواند از شخص بخواهد که آن جا را ترک کند یا به دقت او را زیر نظر داشته باشد. "
قبل از ارسال هشدار، یکی از "ابر تشخیصدهندههای" انسانی سامانه فیس واچ، برای بار دوم بررسی میکند که چهره مظنون با چهره موجود در پایگاه داده مجرمان شرکت مطابقت داشته باشد. اگر آن شخص یا مجرم، دارای سوابق متعدد باشد یا چیزی به ارزش بیش از ۱۰۰ پوند (۱۳۱ دلار) دزدیده باشد، دادههای بیومتریک او میتواند با فروشگاههای دیگر در منطقه محلی که از سامانه فیس واچ استفاده میکنند نیز به اشتراک گذاشته شود. گروههای حقوق بشر در این باره اعلام کردند این نوع فناوری، حق افراد را در خصوص حفظ حریم خصوصی نادیده میگیرد و اغلب مرتکب اشتباه میشود.
مادلین استون، افسر ارشد مدافع در گروه کارزار آزادیهای مدنی «بیگ برادر واچ» در انگلیس دراین باره گفت:"چیزی مانند فیس واچ اساسا امنیت فرودگاهی را برای اقدامی عادی مانند خریدن یک بطری شیر در مغازهها عادی میکند. "
ثبت اطلاعات بیومتریک خریداران معادل این است که از آنها بخواهیم "اثر انگشت یا حتی یک نمونه دی ان اِی خود را برای ورود به مغازه تحویل دهند. ".
اما این سامانه، بدون خطا نیست. گوردون، که یکی از قدیمیترین فروشگاههای نوشیدنی لندن را نیز اداره میکند، گفت این سامانه در ۹۹.۸۵ درصد مواقع در ماه گذشته در شناسایی مجرمان مکرر دقیق بوده است. وی افزود، اما گاهی اوقات اشتباهات نیز رخ میدهد. در این موارد، فردی که بهطور اشتباه بهعنوان مجرم تعیین شده است، میتواند به فیس واچ شکایت و اطلاعات خود را از سامانه پاک کند.