پخش زنده
امروز: -
كارشناس ارشد مسائل آفریقا با تصریح بر اینكه بیش از ۵۰ درصد ثروتهای آمریكا و اروپا متعلق به آفریقا است گفت: سرمایهگذاری كه غربیها در آفریقا انجام دادهاند باهدف سلطه بر این قاره انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع ظرفیتهای كشورهای قاره آفریقا و با حضور محمد منصوری منش كارشناس ارشد مسائل آفریقا به گفتگو پرداخت.
محمد منصوری منش با بیان اینكه آفریقا از نظر جغرافیای سیاسی و راهبردی با سه قاره اروپا، آسیا و آمریكا مواجه است، گفت: آن زمانی كه آمریكایی وجود نداشت، آفریقا برقرار بود و جوامع این قاره دارای تمدنهای مخصوص خود بودهاند و نوعاً هم زندگیهای بدون منازعهای داشتهاند، درحالیكه اروپای آن زمان متوحش بود و دائماً بین كشورهای این قاره درگیری وجود داشته است.
وی آفریقا را قارهای پر ظرفیت برشمرد و اظهار كرد: معادلات روابط بینالمللی میتوانست بهگونهای رقم بخورد كه مركزیت تمدنی در آفریقا شكلگیری؛ اما اتفاقاتی كه در تاریخ ۳۰۰ سال اخیر رخ داد موجب تغییر سرنوشت آفریقا شد و در حقیقت مسیر حركت روبهجلوی این قاره را متوقف و منحرف كردند.
این كارشناس ارشد مسائل آفریقا در مصاحبه با رادیو گفتوگو با تصریح بر اینكه بیش از ۵۰ درصد ثروتهای آمریكا و اروپا متعلق به آفریقا است، بیان كرد: سرمایهگذاری كه غربیها در آفریقا انجام دادهاند باهدف سلطه بر این قاره انجام شده است و برای این هدف خود جنایتهای متعددی در نقاط مختلف آفریقا انجام دادهاند.
وی شرایط آفریقا را ترسیم كرد و افزود: بیش از ۵۰ درصد كشورهای آفریقایی اسلامی هستند و قریب به اكثریت آنها عضو جنبش غیرمتعهدها هستند كه دو مؤلفه تعیینكننده در نگاه جمهوری اسلامی ایران به این قاره است.
منصوری منش جمهوری اسلامی ایران را علمدار یك الگوی جدید حكومتداری برای جهانیان برشمرد و تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران برای كشورهای آفریقایی بسیار جذاب است. حتی وقتی در اندرونی با سران كشورهای آفریقایی كه خود را وابسته به غرب میدانند صحبت میكنیم متوجه میشویم ته دل آنها از غربیها خون است؛ ولی قدرت مواجه با آنها را نداریم.
این كارشناس ارشد مسائل آفریقا درباره استعمارگری غرب بر آفریقا گفت: اروپاییها و بعد هم آمریكاییها آنچنان سیطره اختاپوسی بر كشورهای آفریقایی و منابع آنها ایجاد كردهاند كه حتی دولتهای وابسته به غرب هم از نوع روابط خود با غربیها ابراز انزجار میكنند.
وی با تأكید بر ضرورت تعریف نگاه تمدنی در روابط خارجی با كشورهای دیگر جهان اظهار كرد: اگر این نگاه وجود داشته باشد دهها و صدها كنش اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بین ایران و كشورهای هدف قابلتعریف خواهد بود.
وی از دو نگاه برجستهای كه در نظام بینالملل وجود دارد بیان كرد: یك نگاه سلطهگر و سلطهپذیر است كه مصداق بارز آن در آفریقا وجود دارد و هنوز هم از سوی غربیها بر این قاره حاكم است؛ هر چند امروز این سلطهگری بهشدت به چالش كشیده شده است كه خروج نیروهای نظامی فرانسه از مالی موید همین موضوع و نویددهنده یك نهضت جدید در احیای آفریقا است. خود این نگاه، مسئولیت جمهوری اسلامی ایران را بسیار سنگین میكند.
محمد منصوری منش با بیان اینكه اگر بهدرستی عمل كنیم میتوانیم غفلت راهبردی كه درگذشته دررابطهبا آفریقا ایجاد شده است را جبران كنیم، اظهار كرد: نگاه دومی كه در نظام بینالملل وجود دارد بر مبنای تعاملات اقتصادی است و ایران میتواند ظرفیتهای اقتصادی را بر اساس نگاه راهبردی خود در یك معادله برد – برد توسعه دهد.