پخش زنده
امروز: -
نخست وزیر سابق انگلیس با تمجید از اقدام آمریکا به تجهیز اوکراین به بمبهای خوشه ای، تاکید کرد: هیچ عذری برای تاخیر در پذیرش عضویت اوکراین در ناتو وجود ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از سی ان ان، بوریس جانسون نخست وزیر سابق انگلیس گفت: بسیار مهم است که ما اعلام کنیم اوکراین اکنون در مسیر عضویت ناتو قرار دارد. هیچ علت و استدلالی هم برای تاخیر در روند پذیرش این کشور در ناتو وجود ندارد. پیش از این هم مخالفت با عضویت اوکراین در ناتو صرفا باعث شده است که اکنون شاهد بدترین جنگ اروپا در طول ۸۰ سال گذشته باشیم. شما به اوکراین برای ثبات و استقرار نیاز دارد. ما برای تامین امنیت اوکراین و امنیت خود روسیه هم به اوکراین نیاز داریم؛ بنابراین هر کسی میداند که محدودیتها کجا هستند و همچنین میداند که چه کسی از چه کس دیگری محافظت میکند.
وی اضافه کرد: اوکراین باید به عضویت ناتو دربیاید. اما ابتدا این کشور باید در جنگ برنده بشود و این برنده شدن مهم و حیاتی است. اگر فکر میکنید راهکاری از طریق گفتگو و مذاکره با پوتین قابل دسترسی است این موضوع را بطور کامل فراموش بکنید. شیوهای که وی برای تبادل زمین برای دستیابی به صلح در پیش گرفته است نشان میدهد که وی هر زمان دیگری هم بتواندبه اوکراین حمله ور خواهد شد. این موضوع از تمام اقداماتی که وی انجام میدهد کاملا مشخص است. در این شرایط تنها چیزی که برای اوکراینی باقی میماند برنده شدن در این جنگ است. ما باید تسلیحات و تجهیزاتی را که آنها نیاز دارند در اختیارشان قرار بدهیم و این اقدام موثری است و بسیار هم خوب است که بکارگیری و استفاده از جنگندههای اف ۱۶ را به آنها آموزش میدهیم. بعد از همه این اقدامات دو چیز به وقوع میپیوندد اول از همه آن است که ما باید برخی تضمینات امنیتی به آنها ارائه بکنیم همان چیزی که در نشست ناتو مطرح شد. برخی کشورها مانند انگلیس و آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو مخالفت میکنند، اما باید در این شرایط تسلیحاتی با کیفیت تسلیحات و تجهیزات ناتو در اختیار اوکراین قرار بدهیم و نظامیان مان را به این کشور اعزام بکنیم. چرا نظامیان انگلیس در اوکراین مقر ندارند. این گام اول است و گام دوم مذاکره درباره عضویت ناتو است و فکر میکنم که اگر اکنون این اقدامات را انجام ندهیم پس چه زمانی باید این اقدامات را انجام بدهیم؟ من همچنین از تصمیم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین حمایت میکنم این تصمیم شجاعانه و دشواری است. انگلیس هم مانند بسیاری از کشورها امضاکننده کنوانسیون ممنوعیت بمبهای خوشهای است علت هم نوع استفاده از بمبهای خوشهای و عواقب بکارگیری این بمبها است. اما من فکر میکنم که این تصمیم بسیار دشواری بوده است و آن چه که ما اکنون درباره آن صحبت میکنیم کمک به اوکراینیها برای برنده شدن در کشور خودشان است.