پخش زنده
امروز: -
استاندار هرمزگان گفت: قاچاق سوخت و صفهای طولانی سوختگیری در جایگاه های سوخت دو مشکلی اجتماعی است که باید تا حد ممکن کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ مهدی دوستی در نشست کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا افزود: از شهریور همهی کارتهای آزاد جایگاههای بنزین جمع آوری میشود.
وی با اشاره به برخورد قاطع با پدیده قاچاق گفت: اجازه نمیدهیم تبعات این مشکلات گربانگیر مردم شود.
استاندار هرمزگان افزود: برای مشکل صفهای طولانی جایگاههای بنزین شماری کارت آزاد در اختیار جایگاه داران قرار داده ایم، اما متاسفانه سوختها به دست مردم نمیرسد.
مهدی دوستی این مشکل را یکی از چالشهای اصلی در حوزه بنزین عنوان کرد.
نیاز به چهار هزار نفر برای پایش جایگاهها
وی با اشاره به اینکه استان ۱۶۶ جایگاه و بیش از هزار و ۳۰۰ نازل دارد گفت: برای کنترل این جایگاهها ۴ هزار نفر را باید در کنار جایگاهها قرار دهیم که این هزینههای زیادی بدنبال دارد.
بیشتر بخوانید؛ پیگیری؛ شلوغی جایگاههای سوخت در هرمزگان
استاندار هرمزگان افزود: دوربینهای پلاک خوان هم نواقصی داشت که درصدد رفع آن هستیم.
دوستی گفت: از اواخر مرداد سهمیه سوخت به بعضی از خودروهای دولتی اختصاص نمییابد.
استاندار هرمزگان افزود: برای سوخت خودروهای اورژانس و برخی شناورهای دستگاههای حاکمیتی هم تمهیداتی در نظر گرفته شده است.
دوستی با اشاره به اینکه آسایش مردم خط قرمز ماست گفت: از زمانی که کارتهای آزاد جمع آوری شده آمار خرابی پمپها افزایش یافته است و تکلیف شده که به اندازه کافی در اختیار جایگاهها قرار بگیرد.
سهمیه جایگاهها براساس نازلها اختصاص مییابد
استاندار هرمزگان افزود: سهمیه جایگاهها براساس میزان نازلها اختصاص داده شده است.
وی گفت: در حوزه نظارتی هم تمهیداتی اندیشیده شده است، اما برای ریشه کن شدن مشکل، لایهی امنیتی نیز باید به کمک حل این موضوع بیاید.
استاندار هرمزگان در پاسخ به سوال خبرنگار صداوسیما مرکز خلیج فارس مبنی بر اینکه جایگاه داران کارتهای آزاد را برای استفاده خودروهای دستگاههای دولتی عنوان کرده اند، گفت: نه این موضوع صحت ندارد و هیچ دستگاه دولتی حق ندارد این کار را انجام دهد.
خودروهای دولتی سهمیه بنزین یارانهای ندارند
مهدی دوستی افزود: خودروهای دستگاههای دولتی سهمیه یارانه ندارند و فقط سهمیه سه هزار تومانی برای آنان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: سهم خودروهای دولتیها نسبت به استان کم است و تنها یک درصد را شامل میشود.
استاندار هرمزگان افزود: در جلسه امشب دوباره با مدیر پخش فرآوردههای نفتی این موضوع را بررسی کرده و در این مورد تصمیم گیری میشود.
وی گفت: این بهانهای برای پنهان شدن جایگاه داران است و متخلفان را شناسایی میکنیم.
استاندار هرمزگان در پاسخ به سوال خبرنگار در این باره که صفهای طولانی بنزین در استانهای همجوار دیده نمیشود گفت: هرمزگان باید با استانهای مرزی مقایسه شود.
کارت سوختهای معطله سریعا توزیع شود
مهدی دوستی از اداره کل پست استان خواست با فراخوان و همکاری صداوسیما، کارتهای سوخت باقیمانده در باجههای معطله را هر چه سریعتر توزیع کنند.
وی گفت: مصرف بنزین از ابتدای سال تاکنون در استان دو درصد کمتر از مصرف سال ۱۴۰۱ در کل کشور است.
استاندار هرمزگان افزود: این درصورتی است که میزان بارنامه و حجم کالاهای ورودی، خروجی و ترانزیتی در استان افزایش یافته است.
وی گفت: در دورهی محدودیت کارت سوخت برای مقابله با قاچاق، تقریبا ارزش سوخت بنزین صرفه جویی شده حدود ۴۰ میلیون لیتر، به ارزش هزار میلیارد تومان است.
دادستان بندرعباس گفت: اجرای طرح استفاده از کارت سوختهای شخصی یک تصمیم ملی است.
احمدی منش افزود: اصل این طرح باید اجرا شود، چون موجب حفظ سرمایه ملی میشود و نواقص آن باید برطرف شود.
درصورت قاچاق سوخت به وارد کننده تبدیل میشویم
وی گفت: اگر قاچاق سوخت به همین شکل ادامه یابد از یک تولید کننده به واردکننده سوخت تبدیل میشویم.
دادستان بندرعباس افزود: ماهانه ۴۰ میلیون لیتر، و روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر سوخت تولید میشود که باید مشخص شود پیش از این سود آن شامل چه کسانی میشد.
احمدی منش گفت: خروجی برخی از جایگاهها منطقی نبوده است که باید بررسی شود.
وی افزود: برخی نواقص شامل تخلفات انسانی، نیاز مدیریت در شورای مبارزه با قاچاق کالا و حاشیه سازی افراد سودجو در این طرح مشهود است.