پخش زنده
امروز: -
مهدی رحمانی با بیان اینكه سیاست خارجی دولت سیزدهم عزت فزاینده داشته است، بیان كرد: دولت سیزدهم سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند را در دستور كار خود قرار داده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع دیپلماسی مبتكرانه و فعال جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی و با حضور دكتر مهدی رحمانی عضو هیئتعلمی دانشگاه و كارشناس مسائل بینالملل به روی آنتن رفت.
مهدی رحمانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را در راستای ایدئولوژی و اعتقادات اسلامی دانست و گفت: اعتقادات و باورها است كه ما را به مسیر سوق میدهد و هدایت میكند. وقتی حكومت علوی و نبوی را مبنای سیاست خارجی و داخلی خود قرار دهیم یقیناً به سیاستهای عزتمندانه خواهیم رسیم.
وی با تصریح بر این موضوع كه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در طول بیش از ۴۳ سال انقلاب اسلامی مبتنی بر شیوههای مبتكرانه و عزتمندانه بوده است درعینحال اشاره كرد: البته در برخی از دولتها شاهد افول از این سیاست بودهایم.
عضو هیئتعلمی دانشگاه با بیان اینكه سیاست خارجی دولت سیزدهم عزت فزاینده داشته است اظهار كرد: دولت سیزدهم سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند را در دستور كار خود قرار داده است.
وی با اشاره به دوران گذر در نظام بینالملل و حركت بهسوی تغییرات بزرگ بیان كرد: در این تغییر، هژمونی قدرتهای بزرگی كه در چند دهه گذشته قدرتنمایی میكردند، رو به افول است كه آمریكا و انگلیس نمونه بارز آن هستند. در مقابل، كشورهای نوظهوری وجود دارند كه در عرصه بینالملل در حال قدرتمند شدن هستند. در حقیقت مفاهیمی همچون شرق و غرب سنتی رو به اضمحلال است.
رحمانی تحولات جدید جهانی در عرصه بینالملل را فرصتی مناسب و ارزشمند توصیف كرد و افزود: كشورهایی كه میخواهند در نظام جدید بینالملل بازیگر باشند باید خودشان را با یك كنش گری فعال، قدرتمند، هوشمند و مؤثر نشان دهند.
این كارشناس مسائل بینالملل در مصاحبه با رادیو گفتوگو با بیان این قاعده كه كشورها برای كسب منافع خود با یكدیگر ارتباط برقرار میكنند گفت: البته راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران در ابتدای انقلاب توسط امام خمینی مطرح شد و آن هم شعار «نه شرقی و نه غربی؛ جمهوری اسلامی ایران» است. امروز شرایط جهان بهگونهای است كه كنشگران اصلی در نظام بینالملل به دو بلوك غرب و شرق تقسیم نمیشوند.
وی درباره اثرات دیپلماسی مبتكرانه و فعال دولت عنوان كرد: ایران از ۱۵ سال پیش در تلاش بود كه به سازمان شانگهای بپیوندد؛ اما در نهایت سیاست هوشمند دولت سیزدهم باعث میشود این هدف به سرانجام برسد و محقق شود. سازمان شانگهای تقریباً مانند اتحادیه اروپا است؛ آن اتحادیه با هفتكشور شروع شد و هم اكنون ۲۷ كشور عضو آن هستند.
رحمانی از وابستگی اقتصاد و سیاست خارجی گفت و بیان كرد: برای داشتن یك سیاست خارجی قدرتمند در همه زمینهها باید اقتصاد قدرتمندی هم داشته باشیم؛ اما متأسفانه اقتصاد امروز كشور مینگذاریشده است؛ زیرا میلیونها دلار بدهی داشته است و در طول دو سال گذشته، دولت سیزدهم فقط بدهیهای دولت گذشته را پرداخت كرده است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه با تصریح بر اینكه دولت سیزدهم در حال جبران خرابكاریهای دولت سابق در عرصه بینالمللی است، اظهار كرد: یكی از رؤسای جمهور كشورهای همسایه تعریف میكرد كه ده دقیقه پشت خط منتظر ماند تا با آقای روحانی رئیسجمهور وقت صحبت كند، اما موفق نشد. دلیل این اتفاقات رویكرد دولت قبل نسبت به كشورهای همسایه بود كه آنها را بیارزش قلمداد میكرد؛ اما سیاست دولت آقای رئیسی بر تعامل با این كشورها است.