پخش زنده
امروز: -
همزمان با فرا رسیدن روز جهانی جمعیت، سازمان ملل اعلام کرد چین با معضل پیری جمعیت و کندی روند افزایش جمعیت مواجه شده و جمعیت این کشور در حال کاهش است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از بخش تصویری «آسوشیتدپرس» بر اساس گزارشی که سازمان ملل در سال جاری منتشر کرد، در میانه سال جاری هند با ۲.۹ میلیون نفر جمعیت بیشتر از چین، از لحاظ رشد جمعیت در وضعیت بهتری قرار دارد. چین که از دهه ۱۹۵۰ میلادی بیشترین جمعیت جهان را به خود اختصاص داده بود حالا با مشکل کاهش جمعیت مواجه شده است. چین و هند (هرکدام) بیش از ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت دارند که در مجموع یک سوم از جمعیت ۸ میلیاردی جهان فقط به این دو کشور اختصاص دارد. حالا شمار جمعیت در چین با روند کاهشی مواجه شده است. کاهش نرخ جمعیت به دلیل ادامه کاهش رشد اقتصادی و افزایش بیکاری است.
وای فوچیان دانشمند دانشگاه ویسکانسین مدیسون: بحران جمعیت چین با سه چالش مواجه شده است. در سطح مایحتاج اولیه زندگی مردم این کشور قادر نیستند کودکانشان را پرورش دهند. در سطح روانی نیز مردم تمایلی به بچه دار شدن ندارند. در وهله سوم یا در سطح فیزیکی نیز ناباروری افزایش یافته و برخی افراد در این کشور قادر نیستند بچه دار شوند. این بدان معنی است که رشد اقتصادی چین همچنان روندی کاهشی خواهد داشت. در بین سالهای ۲۰۳۱ تا ۲۰۳۵ تمامی آمارهای جمعیتی چین وضعیت بدتری نسبت به امریکا خواهد داشت. رشد اقتصادی چین نیز در سالهای ذکر شده کمتر از آمریکا خواهد بود. به نظر من اقتصاد چین از اقتصاد امریکا پیشی نخواهد گرفت.
در واقع به دلیل اینکه کودک کافی در چین وجود ندارد، جمعیت این کشور روند کاهشی خواهد داشت و درخواستهای داخلی قادر نخواهد بود این روند را افزایش دهد. در نتیجه شاهد افزایش نرخ بیکاری در چین خواهیم بود. در صورتی که چین صادراتش را به کشورهایی نظیر آمریکا کاهش دهد، با بحران بی سابقه و جدی بیکاری مواجه خواهد شد.
جمعیت شناسان میگویند محدودیتهای موجود درباره دادههای جمعیتی در هند محاسبات دقیق درباره جمعیت هند را تقریباً غیرممکن کرده است. این کشور از سال ۲۰۱۱ تاکنون سرشماری جمعیتی انجام نداده است.