پخش زنده
امروز: -
دور سوم یکصد و سی و ششمین دوره رقابتهای تنیس ۴۴ میلیون و ۷۰۰ هزار پوندی ویمبلدون در زمینهای چمن ورزشگاه لاون کلاب انگلیس به پایان رسید.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اختصاصی مسابقات، در این دوره از رقابتها نواک جوکوویچ از صربستان و النا ریباکینا از قزاقستان مدافع عنوان قهرمانی محسوب میشوند و در حقیقت جوکوویچ از ۴ قهرمانی پیاپی خود در ادوار اخیر دفاع میکند. او در صورت کسب عنوان قهرمانی میتواند با رکورد راجر فدرر اسطوره سوئیسی و بیورن بورگ از سوئد در کسب مقام قهرمانی در ۵ دوره پیاپی برابری کند. او همچنین با ۲۴ قهرمانی گرنداسلم با رکورد مارگارت کورت از استرالیا که بیشترین گرنداسلم زنان را فتح کرده است، برابری میکند.
در این دوره که دو هفته ادامه خواهد یافت، رقابت اصلی برای مرد شماره یک جهان میان کارلوس آلکاراس اسپانیایی (مرد شماره یک جهان در حال حاضر) و دانیل مدویداف از روسیه در جریان است. نواک جوکوویچ برای اینکه بتواند از آلکاراس پیشی بگیرد و بار دیگر برترین تنیسور جهان باشد، حداقل باید بتواند تا دور سوم صعود کند. البته این به شرطی ممکن است که آلکاراس در دور اول حذف شود. در هر صورت اگر جوکوویچ بتواند یک دور بیشتر از آلکاراس دوام بیاورد در پایان مرد شماره یک خواهد بود. مدویداف نیز برای اینکه بار دیگر طعم صدرنشینی جدول atp را بچشد، باید خود قهرمان شود و امیدوار باشد تا آلکاراس و جوکوویچ نتوانند به دور چهارم و یا یک چهارم نهایی برسند.
اولین بار از سال ۲۰۰۳ به این سو، بخت اول قهرمانی - کارلوس آلکاراس - یکی از ۳ تنیسور برتر دو دهه اخیر - راجر فدرر، رافائل نادال از اسپانیا و یا نواک جوکوویچ نیست.
راجر فدرر نیز در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷، ۲۰۰۹، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۷ هشت بار قهرمان شده و در سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ نایب قهرمان شده است و همچنان رکورددار قهرمانی در گرنداسلم ویمبلدون است. جوکوویچ نیز در سالهای ۲۰۱۱، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵، ۲۰۱۸، ۲۰۱۹، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، هفت بار قهرمان و در سال ۲۰۱۳ نایب قهرمان تنیس ویمبلدون شده است و با قهرمانی در این دوره میتواند با رکورد قهرمانی در این گرنداسلم برابری کند.
به قهرمانان هر بخش ۲۰۰۰ امتیاز و به تنیسورهای فینالیست مردان ۱۲۰۰ و زنان ۱۳۰۰ امتیاز در رنکینگ جهانی تعلق میگیرد. به قهرمان مسابقات ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار پوند و به نایب قهرمان یک میلیون و ۱۷۵ هزار پوند جایزه نقدی داده میشود. به تنیسورهای حذف شده در نیمه نهایی نیز ۶۰۰ هزار پوند پرداخت خواهد شد.
در دوره قبل در فینال انفرادی مردان نواک جوکوویچ از صربستان ۳ - ۱ نیک کریوس از استرالیا را برد و در فینال انفرادی زنان النا ریباکینا از قزاقستان ۲ - ۱ از انس جبور از تونس گذشت.
نتایج ادامه مسابقات به این شرح اعلام شدند:
انفرادی مردان:
دور سوم:
فرانسیس تیافو از آمریکا (بخت ۱۰ قهرمانی) ۰ - ۳ گریگور دیمیتروف از بلغارستان
دور چهارم:
یانیک سینر از ایتالیا (بخت ۸ قهرمانی) ۳ - ۰ دانیل گالان از کلمبیا
رومن سافیولین از روسیه ۳ - ۱ دنیس شاپووالوف از کانادا
آندری روبلف از روسیه (بخت ۷ قهرمانی) ۳ - ۲ آلکساندر بوبلیک از قزاقستان
اوبرت اورکاچ از لهستان ۰ - ۲ نواک جوکوویچ از صربستان (بخت ۲ قهرمانی) (ستها: ۶ - ۷ و ۶ - ۷، به علت قانون تاریکی ست سوم به امروز موکول شد.)
کارلوس آلکاراس (بخت اول قهرمانی)، ماتئو برتینی از ایتالیا، گریگور دیمیتروف از بلغارستان، هولگر رونه از دانمارک (بخت ۶ قهرمانی)، دانیل مدویداف از روسیه (بخت ۳ قهرمانی)، یری لهچکا از چک، کریستوفر اوبنکس از آمریکا و استفانوس سیتسیپاس از یونان (بخت ۵ قهرمانی) به دور چهارم صعود کرده اند.
انفرادی زنان:
دور سوم:
آناستازیا پوتاپووا از روسیه ۰ - ۲ میرا آندریوا از روسیه
نتایج دور چهارم:
ایگا اشویاتک از لهستان (بخت اول قهرمانی) ۲ - ۱ بلیندا بنچیچ از سوئیس (ستها: ۶ - ۷، ۷ - ۶ و ۶ - ۳)
ویکتوریا آزارنکا از بلاروس ۱ - ۲ الینا سفیتولینا از اوکراین
جسیکا پگولا از آمریکا (بخت ۴ قهرمانی) ۲ - ۰ لسیا سورنکو از اوکراین
مارکیتا ووندروشووا از چک ۲ - ۱ ماری بوزکووا از چک
انس جبور از تونس (بخت ۶ قهرمانی)، پترا کویتووا از چک (بخت ۹ قهرمانی)، بیا حداد از برزیل، النا ریباکینا از قزاقستان (بخت ۳ قهرمانی)، مدیسون کیز از آمریکا، میرا آندریوا از روسیه، اکاترینا آلکساندرووا از روسیه و آرینا سابالنکا از روسیه (بخت ۲ قهرمانی) نیز به دور چهارم صعود کرده اند.
در تاریخ تنیس گرنداسلم ویمبلدون که از سال ۱۸۸۴ تاسیس شد، در بخش انفرادی زنان مارتینا ناوراتیلوفا از آمریکا با ۹ قهرمانی رکورددار است و هلن ویلیس مودی از آمریکا با ۸ قهرمانی دوم و دوروتیا لمبرت چمپرز از انگلیس، اشتفی گراف از آلمان و سرنا ویلیامز از آمریکا با ۷ قهرمانی سوم مشترک هستند.
در بخش انفرادی مردان که از سال ۱۸۷۷ سابقه برگزاری دارد، راجر فدرر از سوئیس با ۸ قهرمانی رکورددار است. ویلیام رنشاو از انگلیس، پیت سمپراس از آمریکا و نواک جوکوویچ از صربستان هر سه با ۷ قهرمانی دوم مشترک هستند. بیورن بورگ از سوئد و لاورنس دوهرتی از انگلیس و نیز هر یک با ۵ قهرمانی در رده پنجم مشترک جای گرفته اند.