پخش زنده
امروز: -
دومین کنفرانس بینالمللی «نقش علوم و مهندسی در توسعه پایدار» با حضور روسا، اساتید و دانشجویان دانشگاههای الفرات الاوسط و المستقبل عراق و دانشگاه تبریز آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، رئیس دانشگاه تبریز در مراسم آغازین این کنفرانس با بیان اینکه ارتباط و تعامل منظمی بین دانشگاههای تبریز و عراق در حال شکلگیری است، اظهار کرد: ما اشتراکات مذهبی و فرهنگی زیادی با عراق داریم و تفاهمنامههای مفیدی نیز به امضاء طرفین رسیده است.
صفر نصرالهزاده ادامه داد: توسعه دیپلماسی علمی تضمینکننده توسعه پایدار است و برگزاری این قبیل کنفرانسها میتواند در تعمیق ارتباطات و تعاملات علمی، فرهنگی و حتی فناوری بین دو کشور موثر باشد و دانشگاه تبریز بهعنوان یکی از پنج دانشگاه جامع و ۱۰ دانشگاه برتر کشور با دارابودن بیش از ۲۰ دانشکده، مراکز پژوهشی، قطبهای علمی و مراکز پردیس، ظرفیتهای بسیار خوبی دارد.
وی وجود دغدغههای مشترک زیست محیطی دو کشور را انگیزه جدی برای انجام تحقیقات مشترک و توسعه فناوری بین دانشگاههای کشور عراق و دانشگاه تبریز برشمرد و تأسیس مرکز تحقیقاتی مشترک تغییر اقلیم را لازم دانست.
رئیس دانشگاه الفرات الاوسط عراق نیز گفت: حضور در کشور دوست و همسایهی ایران با اشتراکات زیاد مذهبی، فرصت بسیار خوبی است و با توجه به تفاهمنامههای امضاء شده بین دو دانشگاه، امیدواریم با انجام کارهای مشترک، بتوانیم تعامل و همکاریهای خود را با دانشگاه تبریز گسترش دهیم.
مظفر صدیق الزهیری ضمن قدردانی از دانشگاه تبریز بابت میزبانی شایسته از دانشجویان عراقی یادآور شد: آمادگی خود را برای پذیرائی از دانشجویانایرانی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اعلام میکنیم.
شجاعی دبیر کنفرانس هم با بیان اینکه این کنفرانس در راستای توسعه دیپلماسی علمی با مشارکت دو دانشگاه عراق و دانشگاه تبریز برگزار می شود گفت: از 120 مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش ، 80 مقاله به صورت حضوری و آنلاین در دو روز برگزاری کنفرانس ارائه می شود .
حدود هزار و 500 دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز تحصیل می کنند.