تأکید وزیر بهداشت برهمکاری بهداشتی و درمانی با عراق
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: زمینه همکاری بسیار زیادی بین ایران و عراق وجود دارد که باید زمان را غنیمت شمرد و با سرعت بیشتری همکاریها را شکل داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عیناللهی افزود: امروزه ارتباط بین دو کشور دوست و همسایه یعنی عراق و ایران یک ارتباط ویژه و با تمام ارتباطات بین کشوری متفاوت است. ما این دو کشور را یک کشور میدانیم و این نزدیکی و قرابت تاریخی و دینی، کم نظیر است.
وی با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به ایران، همکاری جامع دو کشور در حوزههای مختلف از جمله سلامت را از دستاورد این سفر بیان کرد و ادامه داد: زمینههای همکاری بسیار زیادی بین ایران و عراق وجود دارد که باید زمان را غنیمت شمرد و با سرعت بیشتری همکاریها را شکل داد. حمایت ایران از امنیت عراق هنگام حضور گروه تروریستی داعش در این کشور بر همگان روشن است؛ ما شهدای زیادی در دفاع از حرم و مبارزه با داعش دادیم و حاج قاسم سلیمانی نیز در بغداد به شهادت رسید.
وزیر بهداشت تأکید کرد: اوج این اشتیاق را در مراسم اربعین میتوان دید که مراسمی بی نظیر است و همه در یک شکل با یکدیگر راهپیمایی و عبادت میکنند و این نشان از یگانگی دو کشور دارد. امیدوارم شاهد گسترش بیش از پیش روابط در حوزه سلامت میان دو کشور باشیم.
آقای عیناللهی با اشاره به ظرفیتهای بسیار فراوانی که در حوزه سلامت بین دو کشور وجود دارد، ادامه داد: امروزه ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۲۲ هزار عضو هیئت علمی و ۲۷۰ هزار دانشجوی پزشکی داریم. در حوزههای بهداشتی گروه G ۵ شکل گرفته و کشور عراق جزو کشورهای برجسته بوده است. در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هم همکاری خوبی وجود دارد. در هلال احمر نیز تلاش خوبی شده است که در ایام اربعین مشاهده میشود و هدف اصلی این است که مردم به سلامت اعمال را به جا بیاورند.
وی افزود: دو ماه قبل پنجمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عراق برگزار شد که آنجا هم توافقاتی شکل گرفت و قرار شد شرکتهای تجهیزات پزشکی همکاری بیشتری داشته باشند. احتیاج به یک برنامه عملیاتی دقیق و زمان بندی شده داریم تا معلوم شود در هر مقطع زمانی چه اقدامی انجام شود و لازم است کارگروهی بین دو کشور وجود داشته باشد که همواره فعالیتها را ثبت و رصد کند.
وزیر بهداشت گفت:، یکی از تجربیات خوب نظام، شبکه بهداشتی و وجود ۱۵ هزار خانه بهداشت در کشور است و لازم است در این زمینه هم همکاری شود.
دکتر عین اللهی گفت: اقدام دیگری که پیشنهاد میکنم، پرونده الکترونیک سلامت است که میتوان این تجربه را انتقال داد. امروزه در علم پزشکی باید پیشرفتهای بیشتری داشته باشیم و مؤسسههای تحقیقاتی دو کشور میتوانند در این زمینه فعالیت کنند. بیماریها میان دو کشور تقریبا مشترک است و میتوانیم در حوزه درمان هم به یکدیگر کمک کنیم. در بیمارستان سازی تجربه خوبی وجود دارد و در عین حال در آموزش نیز امکان تبادل استاد و دانشجو بین دو کشور وجود دارد، که در این باره تجربه دانشگاه سبطین در عراق تجربه بسیار خوبی بود.
در ادامه این نشست خبری مهدی الصالحالحسناوی، وزیر بهداشت عراق، گفت: باعث افتخار است که با دعوت وزیر محترم بهداشت ایران در این محل حاضر شدهایم. روابط برادرانه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق یک رابطه جغرافیایی، دینی و عقیدتی است و ما وظیفه داریم روابط را تحکیم ببخشیم و به مثابه یککشور واحد عمل کنیم تا مناقع دو کشور تقویت شود.
وی افزود: یکی از اولویتهای برنامه دولت ما این است که به تقویت و تحکیم روابط بین ایران و عراق در زمینههای سیاسی، علمی، بهداشتی و درمانی بپردازد. در زیارتهایی که در بقاع متبرکه دو کشور انجام میشود افزایش همکاریهای بهداشتی بویژه در زمان اربعین ضروری است. ایرانیان در این زمان توسط برادران خود در کشور عراق استقبال میشوند.
او تأکید کرد: پس از سال ۲۰۰۳ میلادی داروهای ایرانی را به صورت غیرسابقهای در عراق ثبت کردیم و برخی از مشکلات نیز در حال برطرف شدن در مراحل پایانی است. در زمینه آموزش پزشکی هزاران دانشجوی عراقی در ایران در رشتههای مختلف بهداشتی در حال تحصیل هستند و تبادل فرهنگی در این زمینه در یک شعبه از دانشگاه تهران در شهر کربلا در حال انجام است.
وزیر بهداشت عراق با اشاره به زمینههای همکاری بالا میان دو کشور، گفت: گسترش صنعت دارویی در عراق یکی از برنامههای مهم این دولت است که در این زمینه یکی از اقدامات انتقال علم و فناوری از ایران به عراق است که هم اکنون نیز برقرار است و تسهیلات لازم در این زمینه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در ارتباط با گروه G ۵ این پیشنهاد را به دولت خود ارائه خواهیم داد. عقیده ما این است که همکاری منطقهای بسیار مهم است و وزارت بهداشت ایران و عراق باید در سیاست بهداشتی زمینههای مشترکی در منطقه اِمرو و سازمان بهداشت جهانی داشته باشند.
مهدی الصالح الحسناوی تأکید کرد: روابط بین ایران و عراق سبب بروز نتایج مثبتی در ارتقای بهداشت کشورها خواهد داشت، درعین حال مبادلات فرهنگی و علمی بین دو کشور وجود دارد که مفید خواهد بود و از اساتید ایرانی در عراق استفاده میکنیم.