پخش زنده
امروز: -
عیدسعید غدیر خم عیدِ امامت و ولایتِ مولای خوبان علی (ع) بر همگان مبارک باد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ۱۸ ذی الحجه، عید غدیر؛ روزی که طنین ولایت با رایحه مَن کُنتُ مولاه فَهذا علیّ مولاه در آسمان غدیر پیچید و در متن مائده؛ الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی جاری شد.
عید غدیر ۱۸ ذی الحجه در تقویم قمری، از بزرگترین اعیاد شیعیان است در احادیث شیعه این عید را عیدُاللهِ الاکبر (بزرگترین عید الهی) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) یاد کرده اند.
در واقع «غدیر» حقیقت انکارناپذیر قلب تاریخ اسلام است که روشنگر صراط مستقیم بوده و دمی به تاریکی نخواهد گرایید.
غدیر پیمان سرگشاده خاتمالانبیا است که هیچگاه بسته نمیشود و عهدی است که تا ابد میتوان انگشت بیعت بر آن نهاد و به قافله غدیر متصل شد.
امام صادق علیه السلام میفرماید:
عمل کردن اعمال در روز غدیر- هجدهم ذى الحجه - با عمل ٨٠ ماه برابرى مى کند.
غسل کردن، پوشیدن لباس پاکیزه و نو، تبریک و تهنیت گفتن به یکدیگر، تبسم کردن، صلوات فرستادن، صدقه دادن برآوردن حوائج مؤمنان، مهربانى و عطوفت کردن، عطر زدن.،عقد برادرى، دید و بازدید و زیارت حضرت على علیه السلام ، اعمال سفارش شده این روز عظیم در آیینه روایات است همچنین:
روزه گرفتن
روزه گرفتن در روز غدیر بسیار مستحب است؛ و ثواب روزه ۶۰ سال عبادت را دارد.
شادى کردن
امام صادق علیه السلام فرمودند: روز غدیر روز خوشحالى و شادى است.
طعام دادن
امام رضا علیه السلام فرمود:
کسی که مؤمنی را اطعام کند مثل این است که جمیع انبیاء و صدیقین را اطعام کرده است.
زینت کردن
امام رضا علیه السلام فرمود:
روز غدیر روز زینت است کسى که براى روز غدیر زینت کند خداوند هم گناهان کوچک و بزرگش را مى آمرزد.
چشم پوشى از گناه برادران
چشم پوشى از گناه برادران و برقرارى ارتباط دوستانه از دیگر مستحبات روز غدیر شمرده شده است.
ملاقات، مصافحه و سلام کردن
على علیه السلام میفرماید: در روز غدیر یکدیگر را ملاقات کنید به هم دست بدهید و سلام کنید.
همچنین امام صادق (ع) در آداب این روز فرمودند: «کسى که در روز عید غدیر هر ساعتى که خواست، دو رکعت نماز بخواند و بهتر اینست که نزدیک ظهر باشد که آن ساعتى است که امیرالمؤمنین (علیه السلام) در آن ساعت در غدیر خم به امامت منصوب شد، (هر که چنین کند) همانند کسى است که در آن روز حضور پیدا کرده است.»
غدیر عید بزرگ ولایت، عید وفای به عهد و ولایت پذیری است، غدیر خم در بین راه دو شهر بزرگ دنیای اسلام یعنی مکه و مدینه قرار دارد که در زمان پیامبر (ص) کاروانهای حج در آنجا از هم جدا میشدند و هر کاروان به سرزمین خود میرفت.
در حجه الوداع نبوی، پیامبر گرامی اسلام در مسیر بازگشت از مکه و در منطقه غدیر خم ،حضرت علی (ع) را امام، وصی و جانشین خود به مردم معرفی کرد تا طنین نبوی گوش جان را با أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ بنوازد. چرا که واقعه غدیر صرفاً نام یک سرزمین نیست بلکه یک تفکر و نشانهای از تداوم خط نبوت است.